Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei Ungheni la 15 ani de activitate

Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei din municipiul Ungheni – unica instituție de învățământ profesional tehnic din Republica Moldova care asigură cu specialiști calificați în domeniul Securității frontierei.

Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, în trecut Colegiul Național de Grăniceri și Colegiul Național al Poliției de Frontieră a împlinit 15 ani de existență instituțională.

Ziua de 10 ianuarie este o zi importantă pentru mulți angajați ai Poliției de Frontieră, întrucât la 10 ianuarie 2007, prin Hotărâre de Guvern nr. 23/2007 s-a pus temelia unei instituții de învățământ mediu de specialitate – Colegiul Național de Grăniceri.

Noua instituție de învățământ preuniversitar de specialitate a fost creată pe baza Centrului de instruire Zagarancea din cadrul Direcției Regionale Supraveghere şi Control a frontierei de stat Ungheni.

De-a lungul anilor, instituția a trecut prin mai multe reforme, schimbări de structură și denumire.

Din 1 iulie 2012, instituția este redenumit în Colegiul Național al Poliției de Frontieră și trece în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, iar astăzi este cunoscut ca Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei.

CESF Ungheni este unica instituție de învățământ care pregătește exclusiv polițiști de frontieră pentru necesitățile Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Instituția de învățământ este amplasată pe strada Suceava nr. 1, sectorul Ungheni Vale din municipiul Ungheni, în imediata proximitate a Podului peste râul Prut, denumit simbolic Eiffel.

Mai multe detalii despre Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei din municipiul Ungheni, pot fi accesate în următoarele articole:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG

1 trackback / pingback

  1. Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei – 15 ani de existență instituțională - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns