Conducerea IGPF în vizită la Direcția Vest, Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei și PTF Sculeni

Proaspătul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, e efectuat ieri, 23 iulie, o vizită la Direcția regionale VEST, Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei și Punctul de trecere a Frontierei Sculeni, amplasate în municipiul Ungheni și s. Sculeni. În cadrul vizitei au avut loc mai multe întrevederi de prezentare și documentare în subdiviziunile de frontieră din vestul țării.Totodată, la sediul Direcției, șeful IGPF la prezentat pe noul șef interimar al subdiviziunii – Alexandru Goteanschi.

În cadrul Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei, cunducerea IGPF a recomandat ajustarea unele priorități ale instituției de învățământ, cu referire la pregătirea unui program de studii inițiale pentru personalul Poliției de Frontieră. Astfel ca orice numire în funcție, indiferent de direcția de activitate – finanțe, secretariat, resurse umane etc., să fie realizată doar după pregătirea și informarea angajatului despre ceea ce înseamnă control și supraveghere a frontierei de stat.

Vizita de lucru s-a încheiat la Punctul de trecere a frontierei Sculeni (PTF Sculeni).

Totodată, șeful IGPF a realizat un schimb de informații cu PTF Sculeni din județul Iași, cu referințe la unele măsuri de fluidizare a traficului transfrontalier și care este nivelul de colaborare între polițiștii de frontieră moldoveni și români.

Galerie Foto realizată de serviciul presă al IGPF:

%d blogeri au apreciat: