Efectivul IGPF a fost completat cu 58 absolvenți ai CESF Ungheni. A 13-a promoție a absolvit Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei

Începând cu 16 iulie 2021, echipa Poliției de Frontieră a devenit mai numeroasă cu 58 de absolvenți, care își vor desfășura activitatea în diverse subdiviziuni de frontieră.

Ceremonia a avut loc pe platoul Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei din municipiul Ungheni, în prezența Secretarului de Stat Gheorghe Balan, generalului-maior Petru Corduneanu, colegilor, oaspeților și părinților.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului Republicii Moldova și introducerea drapelului instituției de învățământ.

Servesc Republica Moldova

Ulterior, cea de-a 13-a promoție, formată din 22 de fete și 36 de băieți, au jurat credință Patriei și îndeplinirea obligațiunilor cu destoinicie și responsabilitate.

Emoțiile au pus stăpânire pe atmosfera de sărbătoare atunci când fiecare tânăr a fost citat pentru a-și ridica diploma de absolvire. 

Urările de bine din partea Ministerului Afacerilor Interne au fost transmise de domnul Secretar de Stat Gheorghe Balan, care la rândul său a apreciat munca profesorilor și pregătirea tinerilor absolvenți.

Gheorghe Balan le-a dorit serviciu ușor, să învețe din provocări și să tindă spre oportunități pentru a-și construi o carieră de succes în controlul și supravegherea frontierei de stat, un domeniul atât de important pentru țară și cetățenii ei. 

Ababei Vera – cea mai conștiincioasă absolventă a acestei promoții a fost cea care a mulțumit profesorilor și conducerii Centrului de Excelență, din numele tuturor colegilor absolvenți, pentru răbdare, îndrumare și susținere. 

Ceremonia s-a încheiat cu multe emoții, strângere de mână, felicitări din partea celor apropiați și desigur fotografii pentru o amintire de-o viață. 

Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei demarează admiterea 2021

În cadrul Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei din municipiul Ungheni sunt pregătiți specialişti-inspectori pentru Poliţia de Frontieră. La concursul de admitere se înscriu cetăţenii moldoveni, care deţin diplome de bacalaureat și au atins vârsta de 18 ani.

Durata studiilor este de 2 ani, instruirea se face în limba de stat. Cazarea, hrana, echipamentul şi pregătirea specialiștilor sunt gratuite, mai mult toţi elevii dispun de burse.

La finisarea studiilor absolvenţii obţin diplomă de studii medii de specialitate, ulterior sunt asigurați cu loc de serviciu, salarii stabile, echipament gratuit şi asigurare medicală.

Ultimul pas de defilare al celei de-a 13-a promoție a Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei din municipiul Ungheni la ceremonia de Absolvire:

Mai multe detalii despre Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei din municipiul Ungheni, pot fi accesate în următoarele articole:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

3 trackback-uri / pingback-uri

  1. Efectivul IGPF a fost completat cu 79 absolvenți ai CESF Ungheni. A 14-a promoție a absolvit Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei - Știri din regiunea Ungheni
  2. Un septembrie altfel: Elevii anului întâi al CESF în misiune la Aeroportul Internațional Chișinău - Știri din regiunea Ungheni
  3. Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei din Ungheni la 16 ani de activitate - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns