A 11-a promoție a absolvit Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei din Ungheni

Emoții și momente unice pentru 59 de absolvenți ai Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei, care și-au primit diplomele de absolvire și încurajările pentru noile misiuni la frontieră. În acest an, 38 de băieți și 21 de fete au făcut primul pas în viața profesională, purtând cu mândrie pe umăr epoleți, informează Poliția de Frontieră.



Evenimentul s-a desfășurat ieri, 10 iulie 2019, cu prezența conducerii Poliției de Frontieră, a efectivului CESF, rude și prieteni ai „proaspeților” polițiști de frontieră.

Absolvenții au împărțit emoțiile acestui deosebit eveniment cu cei mai dragi și apropiați oameni, iar în final pe acordurile muzicale ale Fanfarei Poliției de Frontieră și în pas de defilare, și-au luat rămas bun de la cei doi ani de studii la CESF.

Totodată, o sărbătoare dublă a avut tânăra absolventă Veronica Ceban, care a fost cerută în căsătorie de iubitul său, un angajat al Inspectoratului de Poliție Rezina. Toți cei prezenți s-au bucurat pentru polițista de frontieră, urându-i o viață frumoasă alături de alesul inimii.

În cadrul Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei din municipiul Ungheni sunt pregătiți specialişti-inspectori pentru Poliţia de Frontieră. La concursul de admitere se înscriu cetăţenii moldoveni, care deţin diplome de bacalaureat și au atins vârsta de 18 ani.

Durata studiilor este de 2 ani, instruirea se face în limba de stat. Cazarea, hrana, echipamentul şi pregătirea specialiștilor sunt gratuite, mai mult toţi elevii dispun de burse. La finisarea studiilor absolvenţii obţin diplomă de studii medii de specialitate, ulterior sunt asiguraţi cu loc de serviciu, salarii stabile, echipament gratuit şi asigurare medicală.

Concursul de admitere în cadrul CESF este în plină desfășurare. Înscrierea candidaților se realizează de luni până vineri în baza actelor necesare până pe 31 iulie a.c

Galerie Foto:

2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Galerie Foto // 30 de absolvenți ai CESF Ungheni au intrat în serviciu la Direcția regională Nord - Știri din regiunea Ungheni
  2. Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei din Ungheni la 16 ani de activitate - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns