Ultima oră // Guvernul va compensa primii 500 m3 de gaz consumat pentru toţi agenţii economici

Guvernul Republicii Moldova va compensa primii cinci sute de metri cubi de gaz consumat pentru toţi agenţii economicii înregistrați oficial la Agenția Servicii Publice.

Informația a fost comunicată de către prim-ministra Natalia Gavriliţa în cadrul unei conferinţe de presă susținută în comun cu Ministrul Economiei Sergiu Gaibu

Șefa Executivului a subliniat că o decizie în acest sens urmează să fie adoptată mâine, 1 februarie, în cadrul ședineți Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (CSE).

Guvernul va compensa primii 500 de metri cubi de gaz consumaţi în cazul tuturor agenţilor economici. Această măsură economică acoperă consumul integral a mai mult de jumătate din abonaţii Moldovagaz.

Aceste compensaţii vor fi acordate retroactiv, aplicate în factura din 1 ianuarie anul curent. Este un program care va avea acelaşi mecanism ca şi la consumatorii casnici, va fi compensare directă în factură.

În paralel  vom lucra pentru un program ţintit pentru susţinerea industriilor de importanţă socială pentru a reduce impactul creşterii tarifelor la alimente importante”, a declarat prim-ministra Natalia Gavriliţa.

Totodată, mai multe surse media susține că pentru a implementa această compensație este necesară suma de circa un miliard de lei.

Acești bani nu sunt prevăzuți în bugetul de stat.

Amintim că la 28 ianuarie curent, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat solicitarea Moldovagaz și a scumpit tariful pănă la 15.18 lei pentru un metru cub de gaz, cu tot cu TVA, furnizat consumatorului

Noile tarife vor fi aplicate începând cu 1 ianuarie 2022.

Vedeți mai multe despre criza gazului în Moldova și noile tarife pentru un metru cub de gaz:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns