Votat în Parlament. Cetățenii vor beneficia de compensații pentru consumul gazului natural și energiei termice

Consumatorii casnici vor beneficia de compensarea cheltuielilor pentru consumul de gaz natural și energie termică, ca rezultat al majorării tarifelor pentru aceste utilități, informează Serviciul de presă al Parlamentului

PROIECTUL elaborat în acest scop, care prevede compensarea cheltuielilor pentru consumul gazelor naturale/energiei termice în perioada rece a anului, a fost adoptat, astăzi, de Legislativ în lectură finală. 

Prin actul adoptat, se propune compensarea, în proporție de 67%, pentru primii 50m3 de gaz natural consumați, iar pentru următorii 100 m3 compensarea cu 50%  din cuantumul diferenței dintre prețul din luna de facturare și prețul din luna octombrie 2021.

De asemenea, se propune compensarea diferenței, în mărime de 67 la sută, pentru prima gigacalorie consumată.

Totodată, de aceste compensații vor beneficia și cetățenii care se alimentează cu energie termică produsă de cazangeria blocului de locuit.

Astfel, compensația maximă, oferită pentru  consumul de gaz natural, va constitui 540 lei, iar compensația pentru prima gigacalorie consumată va constitui 450 lei.

De menționat că tariful pentru consumul de gaz natural pentru luna octombrie 2021 constituie 4,64 lei pentru un m3, pentru luna noiembrie tariful aprobat este de 11,08 lei.

Diferența în urma majorării tarifului constituie 6,44 lei.

Proiectul a fost susținut cu unanimitate de voturi.

Vedeți mai multe despre criza gazului în Moldova și noile traife pentru un metru cub de gaz:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

One thought on “Votat în Parlament. Cetățenii vor beneficia de compensații pentru consumul gazului natural și energiei termice

Faci un comentariu sau dai un răspuns?