Ion Chicu despre factura la gaz: „din buzunarul consumatorului se va lua cu fix 80.6% mai mult pentru gaz”

Ex-premierul Ion Chicu a venit cu o reacție pe rețelele de socializare după ce Andrei Spînu, Viceprim-ministru și Ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a publicat noua factură pentru gazele naturale consumate.

Noua factură va inserate și compensatorii pentru gazul consumat și implementate de Ministerul Muncii și Protecţiei Sociale al Republicii Moldova.

La scurt timp de la publicarea facturii, inclusiv și pe paginile oficiale ale autorităților publice, ex-premierul și ministru al finanțelor, Ion Chicu, actual președinte al unei formațiuni politice, a venit cu reacție și acuză guvernarea de ipocrizie și de incompetentă.

Opinia ex-premierului a fost publicată pe pagina sa de facebook (https://www.facebook.com/ionchicu.md/posts/314443680500205)

Mesajul ex-premierului a fost preluat integral și fără careva ingerințe în conținut.

Trebuie să fii ipocrit ca Maia Sandu și Spânu ei, ca să te lauzi cu factura pe gaze de mai jos.

Dacă împărțim suma spre plată de 1656 lei la consumul indicat în această factură de 198 m.c vom vedea cu toții, că din buzunarul acestui consumator se va lua cu fix 80,6% mai mult pentru gaz, ca pînă la înțelegerea lor criminală cu rușii de la Gazprom.

Anterior, pentru acest consum trebuia de achitat 917 lei.

Dacă facem calculele pentru cei mai vulnerabili consumatori, care primesc ajutor pentru perioada rece a anului (700 lei lunar acum și 500 lei anterior), atunci prețul efectiv al acestei facturi A CRESCUT de 2,3 ori (956 lei versus 417 lei).

Și desigur, Spânu nu ne va spune, că în factura galbenă nu sunt incluși acei 1,7 mlrd.lei plătiți deja din buget pentru gazul consumat în această perioadă.

Nu ne va spune Sandu, că și acei 1,6 mlrd.lei luați din buget pentru „ajutorul acordat de guvernul galben” tot din banii acestui consumator sunt luați.

Sau acești bani sunt plătiți din bugetul PAS-ului, nu tot din impozitele oamenilor? Vopsiți facturile în galben, ipocriților.

Credeți poporul de prost și iarna ca vara?

sursa: Ion Chicu / https://www.facebook.com/ionchicu.md/posts/314443680500205

Vedeți mai multe despre criza gazului în Moldova și noile traife pentru un metru cub de gaz:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

2 trackback-uri / pingback-uri

  1. A venit factura pentru GAZ. Guvernul a compensat 537 lei pentru 331 m3 de gaz - Știri din regiunea Ungheni
  2. Moldovagaz a solicitat creșterea tarifului la gazele naturale pentru consumatorii finali - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns