Unitatea militară din Loșcinovca, raionul Ismail, atacată în această dimineață cu rachete

Un nou atac cu rachete asupra unui obiectiv militar din sudul Basarabiei, ex-regiunea Ismail, actuala regiunea Odesa din Ucraina.

În această dimineață, unitatea militară amplasată în localitatea Loșcinovca / Лощинівка, în trecut Cairaclia, ar fi fost ținta unui atac cu rachete lansate de forțele militare ale Federației Ruse.

Anterior, și aerodromul militar din Arciz, sudul Basarabiei, a fost atacat la 27 februarie cu două rachete.

Informația este comunicată pe rețelele de socializare de către Șeful administrației (Primarul) orașului Ismail, Andrei Abramcenko / Андрей Абрамченко.

La acest subiect, agenția de presă Unian informează că pe traseul național Odesa – Reni, în regiunea satului Loșcinovca / Cairaclia sunt amplasată stații radar, parte din forțele de apărare aeriană a Ucrainei.

Totodată, șeful administrației (Primarul) orașului Ismail, Andrei Abramcenko / Андрей Абрамченко primarul Abramchenko nu informează despre consecințele bombardamentelor, și dacă există răniți sau persoane decedate.

Ulterior, șeful Consiliului Local din cadrul Administrației Regionale de Stat Odesa, Serhiy Bratchuk, a informat că, în urma unui atac cu rachete asupra Loșcinovca / Cairaclia, o persoană a fost ucisă, iar alta a fost rănită.

Anterior, militarii din cadrul Brigăzii mecanizate nr. 28, denumită „Cavalerii Campaniei de Iarnă”, informau că orașul și regiunea Odesa erau înpânzită de sabotori.

În conformitate cu recensământul din 2001, majoritatea populației din Loșcinovca / Cairaclia era vorbitoare de bulgară (61,56%), existând în minoritate și vorbitori de rusă (26%), ucraineană (6%) și română (4%).

Aerodromul militar Arciz este amplasat la următoarea distanță față de hotarul Republicii Moldova / România:

  • 7 km de Aeroportul Ismail (s. Valea Perjei, r. Taraclia);
  • 24 km de hotarul Republicii Moldova (s. Etulia Nouă, r. Vulcănești);
  • 34 km de PTF Mirnoe (s. Mirnoe, r. Taraclia);
  • 45 km de PTF Giurgiulești – Reni (Giurgiulești, r. Cahul);
  • 56 km de Galați, România;
  • 65 km de Marea Neagră;
  • 170 km de orașul Odesa;
  • 160 km de municipiul Chișinău.

Mai multe informații la subiectul Războiului din Ucraina:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns