Audio +18 // Răspunsul grănicerilor ucraineni de pe insula Șerpilor la solicitarea Forțele navale Ruse de a se preda

Forțele navale Ruse din Marea Neagră au atacat militar și ocupat Insula Șerpilor din Marea Neagră. 

Datorită eroismului celor 13 grăniceri ucraineni, Volodimir Zelenski anunță că totți militarii aflați pe insulă au fost uciși în atacul rușilor și sunt eroi naționali post-mortem.

Infrastructura de pe insulă a fost distrusă în urma unui atac aerian și a unui bombardament de artilerie. Comunicațiile cu polițiștii de frontieră și cu forțele armate de pe insulă au fost întrerupte, potrivit postării de pe Facebook a instituției.

Insula Șerpilor, este unul dintre cele mai sudice puncte, controlat după 1945 de URSS și ulterior de Ucraina și care a aparținut României.

Insula, care se află la aproximativ 20 de mile marine sud de coasta ucraineană, joacă un rol cheie în stabilirea limitelor apelor teritoriale.

Cu o suprafață de 0,17 km pătrați și o populație mică, Insula Șerpilor se află la 45 de kilometri de țărmurile României și Ucrainei, în dreptul golfului Musura.

Poziționarea îi conferă un rol strategic în Marea Neagră prin conectarea coridorului de navigație la orașele-port ucrainene Odesa, Mykolaiv și Kherson.

În 2019, Curtea Internațională de Justiție de la Haga a hotărât că României îi revin 9.700 km pătrați din platoul continental de lângă insulă, adică 79,34% din platou, după un diferend al Bucureștiului cu Ucraina.

Populația insulei este formată din grăniceri.

Anterior, în timpul zilei, autoritățile ucrainene anunțaseră că „două ținte neidentificate s-au apropiat de Insula Șerpilor din Marea Neagră”, fiind cel mai probabil vorba de nave rusești.

Trupele ruse au cerut grănicerilor ucraineni să lase armele și să predea, dar aceștia au respins solicitările și și-au apărat pozițiile.

Discuția dintre ocupanții ruși și grăniceri a fost publicată și a devenit virală datorită eroismului de care au dt dovadă militarii ucraineni.

Dialogul tradus în limba română:

Suntem o o navă de luptă a Rusiei. Vă sugerăm să vă predați, ca să evităm vărsarea de sânge. Altfel, veți fi bombardați. Repet, vă sugerez să vă dezarmați. Ne auziți?”.

Nava rusă – dute dracului”, le-au răspuns ucrainenii.

Dialogul original, în limba rusă:

Я русский корабль, предлагаю сложить оружие

Русский корабль – иди на*уй»

Mai multe informații la subiectul Războiului din Ucraina:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

12 trackback-uri / pingback-uri

  1. BREAKING NEWS // Rusia a atacat teritoriul Ucrainei. Tancurile și desantul rusesc atacă mai multe fronturi, inclusiv suburbiile or. Kiev - Știri din regiunea Ungheni
  2. Unghenenii se solidarează cu refugiații ucraineni care fug din calea agresiunii ruse și organizează un punct de colectare a ajutorului umanitar - Știri din regiunea Ungheni
  3. Caricatură // Nava rusă – dute dracului sau Русский корабль – иди ..... ! - Știri din regiunea Ungheni
  4. Un nou atac cibernetic al hackerilor comunității „Anonymous”asupra site-uri de știri din Rusia - Știri din regiunea Ungheni
  5. Situația la frontiera Republicii Moldova la ora 08:00 a zilei de 9 martie 2022 - Știri din regiunea Ungheni
  6. Ambasada Cehiei la Chișinău informează că Guvernul de la Praga a alocat 2.2 mln de euro pentru gestionarea crizei refugiaților în Moldova - Știri din regiunea Ungheni
  7. Armata ucraineană a trimis după „corabia rusească” fregata rusească „Amiralul Makarov” - Știri din regiunea Ungheni
  8. Marina Ovsiannikova, jurnalista care a afișat în direct la Pervâi Canal pancartă cu textul „NU RĂZBOIULUI / NO WAR” a venit în R. Moldova - Știri din regiunea Ungheni
  9. Ucraina impune restricții de circulație în raioanele din sudul Basarabiei, regiunea Odesa - Știri din regiunea Ungheni
  10. Stațiunea Șabolat (Сергіївка) din raionul Cetatea Albă, atacat cu rachete ale Federației Ruse - Știri din regiunea Ungheni
  11. Stațiunea Bugaz (Zatoka) din regiunea Odesa, atacată din nou cu rachete - Știri din regiunea Ungheni
  12. Parlamentul a votat Declarația cu privire la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns