„Suntem alături de oamenii Ucrainei”. Maia Sandu a vizitat punctele de frontieră cu Ucraina din nordul țării

Președinta Republicii Moldova informează că a efectuat astăzi o vizită în punctul de trecere a frontierei Otaci – Moghilău / Mohyliv-Podilsk din raionul Ocnița.

Scopul vizitei fiind verificarea modului cum se descurcă autoritățile cu fluxul în creștere al persoanelor care se refugiază în țara noastră din Ucraina, fugind de război.

„Am discutat la frontieră, pe partea ucraineană, cu cetățenii țării vecine care vor să intre în Republica Moldova, i-am asigurat că le suntem alături.

Le-am mulțumit angajaților de la Poliția de frontieră și Vamă, precum și asistenților sociali și autorităților locale din raion, pentru dăruirea și profesionalismul de care dau dovadă în aceste zile, în condiții dificile, cu regim intens și fără odihnă.

Maia Sandu

Președinta mai informează că și-a exprimat recunoștința și față de voluntarii care sprijină cu resurse proprii de timp, bunuri sau bani eforturile autorităților de a găzdui în Moldova cetățenii țării vecine care ne cer ajutorul.

Am discutat și cu localnicii din Otaci, adunați la punctul vamal pentru a da o mână de ajutor.

Le-am mulțumit pentru implicare în această perioadă grea și i-am asigurat că vom face tot ce ne stă în puteri pentru a păstra pacea.

Maia Sandu

După Otaci, Maia Sandu a mers la Călărășeuca, unde este amplasat Centrul de triere pentru refugiații sosiți din Ucraina, unde a discutat și cu cele câteva femei cu copii cazate temporar acolo, în timp ce soții lor au rămas în Ucraina, mobilizați la luptă.

Femeile sunt speriate, nu știu ce va fi mai departe. Doresc să se întoarcă la casele lor.

Potrivit comunicatului, Președinta le-a asigurat că Republica Moldova le va oferi adăpost atât timp cât va fi necesar.

Chiar astăzi, ele vor pleca în casa unei localnice, care a fost de acord să le primească.

La finalul vizitei, Maia Sandu a mers și la punctul de trecere a frontierei Unguri-Bronnițya unde a discutat cu polițiștii de frontieră și amâ salutat mobilizarea exemplară a primăriei și a sătenilor din Unguri pentru a-i ajuta pe oamenii care caută refugiu în țara noastră.

Totodată, a vizitat și o familie din localitate, care găzduiește câteva refugiate ucrainene împreună cu copiii lor.

Femeile au sosit în Moldova pe 25 februarie de la Odesa și sunt recunoscătoare pentru primirea caldă de care au avut parte aici.

Suntem alături de oamenii Ucrainei. Mărturiile lor ne amintesc de importanța păcii și a restabilirii securității în regiunea noastră.

Maia Sandu

Republica Moldova este o țară neutră, o țară pașnică și îndemnul nostru pentru toți este să restabilim pacea.

În aceste zile grele, sunt mândră de cetățenii țării noastre, care au dovedit solidaritate și omenie și au oferit vecinilor noștri o mână de ajutor la nevoie.

Vă îndemn să rămânem în continuare uniți, calmi și vigilenți. Acum siguranța cetățenilor este prioritatea noastră.

Maia Sandu

Amintim că în semn de solidaritate cu cetățenii Ucrainei cât și ai altor state care fug din calea atacului mișelesc efectuat de trupele militare ale Federației Ruse asupra orașelor și satelor din Ucraina, mai mulți cetățeni și asociații obștești anunță susținere pentru cei ce fug din calea războiului.

Cum scream anterior și cum ziceam tot timpul, Unghenenii nu sunt o excepție și s-au solidarizat cu acțiunea națională de susținere a refugiaților ucraineni.

Vedeți și:

Lista de bază a lucrurilor strict necesare în aceste clipe pentru asigurarea refugiaților ucraineni:

  • prosoape, haine femei, bărbați, copii;
  • produse alimentare ușor de păstrat (covrigi, biscuiți, ceai, conserve);
  • produse de igienă (în special scutece pentru copii și absorbante pentru femei);
  • cărți, caiete cu activități pentru copii și elevi, creioane, carioci;
  • orice credeți că le va fi de folos.

Mai multe informații la subiectul Războiului din Ucraina:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

8 trackback-uri / pingback-uri

  1. Criza refugiaților. Situația operativă la frontieră ora 12:30 a zilei de 3 martie 2022 - Știri din regiunea Ungheni
  2. Moldova a primit suport de la partenerii internaționale pentru gestionarea crizei refugiaților ucraineni - Știri din regiunea Ungheni
  3. Criza refugiaților ucraineni. Poliția de Frontieră a reținut 10 străini căutați prin Interpol - Știri din regiunea Ungheni
  4. Situația operativă la frontiera R. Moldova la ora 14:30 a zilei de 8 martie 2022 - Știri din regiunea Ungheni
  5. Războiul din Ucraina. Numărul străinilor intrați în R. Moldova în perioada 24.02 – 18.03.2022 - Știri din regiunea Ungheni
  6. Criza refugiaților. Numărul străinilor intrați în R. Moldova în perioada 24.02 – 21.03.2022 - Știri din regiunea Ungheni
  7. Marina Ovsiannikova, jurnalista care a afișat în direct la Pervâi Canal pancartă cu textul „NU RĂZBOIULUI / NO WAR” a venit în R. Moldova - Știri din regiunea Ungheni
  8. O baza de odihnă din Sergheevca ce aparține R. Moldova afectată de atacul cu rachete efectuat de avioanele Federației Ruse - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns