Tehnicianul dentar din Ungheni care a vrut să-și omoare soția de Revelion, condamnat la 15 ani de pușcărie și obligat să achite despăgubiri de aproape 1.8 mln MDL

Tehnicianul dentar din Ungheni, Octavian Oboroc, învinuit de tentativă de omor, după ce iarna trecută, în seara de Revelion, a provocat intenționat un accident rutier în urma căruia copilul său a ajuns la spital, iar fosta sa soție a rămas țintuită în scaun cu rotile, a fost condamnat la peste 15 ani de pușcărie, dar și să achite despăgubiri de aproape 1.8 milioane de lei victimelor.

Decizia a fost luată ieri, 22 decembrie, în lipsa sa, de către magistrații Judecătoriei Strășeni.

Totodată, judecătorii au dispus să-i fie suspendat permisul de conducere, dar și să-i fie returnată mașina de teren de marca Volkswagen Touareg, cu care a comis accidentul și care a fost corp delict în dosar, transmite Deschide.md

Sursa mai comunică că Oboroc era învinuit de tentativă de omor și se afla în arest la domiciliu, însă la începutul lunii curente, mai exact în data de 7 decembrie, și-a tăiat brățara de la picior și a fugit într-o direcție necunoscută. A fost anunțat în căutare, însă până astăzi așa și nu a mai fost găsit.

Ieri, 23 octombrie, magistrații Judecătoriei Strășeni l-au condamnat la ani grei de pușcărie, în lipsa sa.

15 ani și 60 de zile de închisoare – pedeapsa maximă, aplicabilă conform legii, pentru acțiunile incriminate bărbatului, care în seara de revelion, a accidentat intenționat mașina în care se aflau fosta sa soție și copilul lor minor.

Acesta a fost verdictul dictat de magistrați după ce Procuratura raionului Strășeni i-a demonstrat inculpatului vina pentru două capete de acuzare: ”tentativă de omor” și ”conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat”.

Pe lângă pedeapsa închisorii, acestuia i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport, fiind, concomitent, obligat să le achite părților vătămate prejudicii de peste 1,7 milioane de lei, iar încă circa 10 mii de lei – în folosul statului, pentru cheltuieli judiciare”

Procuratura generală

Mai multe detalii de accidentul din ajun de Revelion:

În baza sentinței de condamnare, Oboroc urmează să achite fostei sale soții prejudiciul material de 93 176 lei, prejudiciu biologic de în mărime de 1 milion de lei, 200 000 lei prejudiciul moral, dar și să-i achite câte patru mii lunar pentru pierderea capacității de muncă, începând din data de 2 decembrie, până aceasta va putea munci din nou.

Acesta mai urmează să achite 11 660 prejudiciu material pentru fiul său de 3 anișori, dar și 100 000 lei drept prejudiciu moral.

Totodată, magistrații au dispus ca Octavian Oboroc să achite nașului său prejudiciul material de 308 563 lei pentru mașina avariată, dar și 10 000 de lei pentru asistență juridică

Deschide.md
Deschide.md

Amintim că accidentul s-a produs în  seara de 31 decembrie 2019, pe traseul Strășeni-Chișinău, când o femeie de 37 de ani și copilul său de numai trei anișori, au ajuns la spital, după ce în proximitatea localității Făgureni, o mașină de teren de marca Volkswagen Touareg a spulberat de pe traseu un automobil de marca Mazda în care se aflau victimile.

Accidentul a afost provocat de către fostul soț victimei care este tehnician dentar la clinica stomatologică a tatălui său din orașul Ungheni, dar și că bărbatul a provocat intenționat coliziunea.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore abia peste aproape patru zile de la incident și era cercetat penal pentru provocarea unui accident rutier în stare de ebrietate care s-a soldat cu rănirea gravă a două persoane, dar și pentru că a părăsit locul accidentului. 

Ulterior, după ce procurorii și polițiștii din Strășeni au făcut mai multe cercetări specializate, s-a decis ca să fie schimbate acuzațiile în adresa bărbatului.

În prezent, dânsul este acuzat de tentativă de omor,  dar nu pentru provocarea unui accident rutier în stare de ebrietate, soldat cu rănirea gravă a două persoane, așa cum era anterior.

Fosta soție a lui Oboroc, după accident, a fost supusă unor mai multe intervenții chirurgicale, însă din nefericire, până în prezent, femeia a rămas țintuită într-un scaun cu rotile, iar medicii de la noi nu-i dau nicio șansă că va mai putea merge vreodată.

sursa: Deschide.md

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. JCI Ungheni: „Estera vrea să meargă din nou, iar noi o putem ajuta!” – Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns