Detalii despre Ungheneanul care a accidentat în trafic mașina în care se afla fosta soție și copilul său de doar 3 ani

Au apărut noi detalii despre tehnicianul dentar din Ungheni, care în seara de 31 decembrie 2019, pe traseul R1 Ungheni – Chișinău, în timp ce conducea o mașină de teren de marca Volkswagen Touareg, intenționat a spulberat de pe traseu mașina în care se afla copilul său și fosta sa soție, transmite portalul Deschide.md



Abia ieri procurorii au pornit o cauză penală pe numele său, dar nu pentru tentativă de omor, ci pentru încălcarea regulilor de circulație.

Totodată, în loc să fie reținut pentru 72 de ore, bărbatul a fost internat la spital, în aceeași secție în care se află internată și victima sa.

Articolul a fost preluat integral de pe portalul Deschide.md fără careva ingerințe în conținut.

Sursa comunică că o rudă apropiată a victimei a declarat că ieri, în loc să fie reținut, șoferul Touareg-ului a fost internat la Institutul de Medicină Urgentă din Chișinău, în secția Neurochirurgie.

În aceeași secție este internată și fosta sa soție, care s-a ales cu o fractură a coloanei vertebrale, după ce acesta a spulberat intenționat de pe traseu mașina în care aceasta se afla împreună cu copilul său.

Solicitată telefonic, Silvia Vetcu, ofițerul de presă al IP Strășeni, a declarat pentru Deschide.md că abia astăzi procurorii au dispus pornirea unui dosar pe numele acestuia.

„Pe cazul accidentului din 31 decembrie 2019, a fost pornită cauză penală conform art. 264 al.4 Cod Penal al RM „Încălcarea regulilor de securitate a circulației rutiere săvârșită în stare de ebrietate, care a provocat vătămarea gravă a integrității corporale”.

Conform acestui articol persoana vinovată riscă pedeapsă cu închisoarea de la 4 la 8 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport”, a comunicat Vetcu.

Reprezentantul IP Strășeni a ținut să menționeze că bărbatul este cercetat penal în stare de libertate.

Totodată, pare straniu faptul că deși rudele victimei susțin că acesta intenționat a încercat să provoace accidentul rutier ca să o omoare pe femeie, în loc să fie cercetat penal pentru tentativă de omor, la aproape trei zile de la comiterea accidentului, procurorii îl cercetează penal pentru încălcarea regulilor de circulație.



Solicitat telefonic, Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, a refuzat să ne dea datele de contact ale șefului Procuraturii Strășeni, însă a spus că șoferul Touareg-ului nu a fost reținut deoarece a fost internat în spital după ce ar fi fost lovit de un automobil, în noaptea de 1 ianuarie, în jurul orei 00:51, pe strada Socoleni din cartierul Poșta Veche al capitalei.

„Procesul penal a fost pornit imediat după accident, iar astăzi, 2 ianuarie, a fost pornită urmărire penală.

Urmează să fie efectuate mai multe investigații pentru a fi stabilite toate circumstanțele”, a precizat Gaitur.

De altă parte, ruda victimei susține că, după ce femeia și copilul au fost transportați al Spitalul din Strășeni, acesta a fost pe acolo, iar ulterior a fost văzut la Spitalul de Urgență în noaptea de 1 ianuarie, însă medicii au refuzat să-l interneze deoarece acesta nu ar fi avut leziuni grave.

„Dimineață, în jurul orei 04:00, el era singur în fața Sptialului de Urgență fuma și servea cafea. L-am întrebat de ce a făcut asta, iar el mi-a zis că nu-și dădea seama ce face.

Avea câteva zgârâieturi, iar medicii i-au zis să se ducă acasă că nu are nimic grav și că nu necesită internare.

Pe parcursul zilei de ieri, a venit cu părinții săi la spital.

L-au plimbat toată ziua în cărucior pe coridoare, iar azi dimineață deja era internat în secția de Neurochirurgie, tot acolo unde este internată și victima”, ne-a spus ruda femeii.

Totodată, sursa conchide că rudele femeii susțin că tătăl bărbatului de 37 de ani este un om influent în Ungheni și că ar fi dat mai multe telefoane ca să-l scoată basma curată din acest caz.



2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Conducătorul Touareg-ului care a accidentat mașina în care se afla fosta soție și copilul său a fost reținut de angajații IP Strășeni - Știri din regiunea Ungheni
  2. Fostul soț ar fi încercat să o omoare pe ea și pe fiu lor. Ungheneanca Estera Dragomir, țintuită în scaunul cu rotile, cere dreptate - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns