Sinteza INSP pentru weekend: peste 3500 de încălcări a Regulamentului Circulației Rutiere

Ca și în weekendurile anterioare, în perioada 20 – 21 august 2022, INSP a continuat verificarea șoferilor în cadrul mai multor filtre care au avut loc pe tot teritoriul țării pentru depistarea și sancționarea conducătorii auto care încalcă RCR.

Vedeți și:

Deși consecințele accidentelor rutiere au urmări foarte grave, unii participanți la trafic continuă să își pună în pericol atât viața lor cât și a celor din jur

Acțiunile polițiștilor aflați la datorie au avut loc pe întregul teritoriu controlat al Republicii Moldova.

În urma activităților desfășurate, ofițerii INSP au depistat peste 3 500 de șoferi care au neglijat Regulamentul Circulației Rutiere, iar cei mai mulți dintre aceștia sunt conducătorii auto care au depășit limita de viteză stabilită pe sectorul de drum.

Sinteza INSP pentru Weekend

Potrivit Inspectoratului Național pentru Securitate Publică, peste 3 500 de șoferi au ignorat regulile de circulație rutieră, iar în consecință au fost documentați conform legislației pentru încălcările comise:

  • 48 de șoferi depistați în stare de ebrietate la volan, majoritatea dintre ei erau în stare de ebrietate avansată;
  • 1 641 au depășit limita de viteză admisă pe segmentul de drum;
  • 456 nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră;
  • 417 nu aveau cuplate centurile de siguranță;
  • 393 nu au acordat prioritate legală pietonilor la traversarea străzii.

În aceste zile, polițiștii de patrulare au intervenit în 206 de cazuri, apeluri primite prin intermediul Serviciului unic 112.

În context, Poliția vine repetat cu apel către șoferi, să NU urce la volan dacă au consumat alcool, să respecte normele regulamentului circulației rutiere, să nu-și pună în pericol propria viață, dar și viața celorlalți participanți la trafic

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

1 trackback / pingback

  1. Sinteza IP Călărași pentru weekend: 29 persoane au primit CADOU dosare contravenționale - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns