Foto // INSP a „prins” o TOYOTA circulând cu 101 km/h prin satul Chirilovca, raionul Taraclia

Ofițerii de patrulare ai Inspectoratului Național pentru Securitate Publică au „prins” la RADAR un șofer ce a încălcat grosolan limita de viteză în localitate.

Vedeți și:

Potrivit polițiștilor de patrulare, conducătorul unui autoturism de model TOYOTA a fost depistat circulând cu viteza de 101 km la oră în limitele localității.

Astăzi dimineața, 19 iulie 2022, în jurul orei 09:30 ofițerii de patrulare au fixat cu aparatul de măsurat viteza Tru Cam automobilul de marca Toyota care se deplasa prin localitatea Chirilovca din raionul Taraclia cu viteza de 101 km/h.

Conducătorul auto, un bărbat de 73 de ani, este locuitor al orașului Tiraspol, iar pentru încălcarea admisă riscă amendă  de la 1500 până la 1800 de lei și 5 puncte de penalizare.

În urma verificării în sistemul de date, polițiștii au stabilit că șoferul avea aplicate anterior 10 puncte de penalizare, fiind sancționat pentru alte încălcări din domeniul circulației rutiere. 

În conformitate cu art.36 alin. (2) Cod contravențional al RM, la acumularea a 15 puncte de penalizare, agentul constatator remite cauza contravenţională spre examinare în instanța de judecată, care, odată cu sancţiunea principală şi cu aplicarea punctelor de penalizare, aplică privarea de dreptul special de a conduce vehicule pe un termen de la 6 luni la un an, ca sancţiune complementară. 

INSP reamintește șoferilor că limita de viteză prin localitate este de 50 km/h, respectați cerințele specificate în regulamentul circulației rutiere și deplasați-vă cu maximă atenție atunci când sunteți în trafic!

Astfel, Inspectoratul Național pentru Securitate Publică solicităm șoferilor să respecte următoarele recomandări:

  • adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum şi trafic;
  • abordaţi curbele uşor, păstrând o viteză redusă şi uniform;
  • păstraţi o distanță de siguranță față de autovehiculul care circulă în faţă;
  • și nu în ultimul rând, nu uitați să respectati colegii în trafic.

Conducătorii auto care depășesc limita de viteză și pun în pericol viața și sănătatea celorlalți participanți la traficul rutier vor fi sancționați conform legislației:

  • pentru depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum de la 10 la 20 km/oră, se sancţionează cu amendă de la 600 la 900 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare;
  • pentru depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum de la 20 la 40 km/oră, se sancţionează cu amendă de la 900 la 1200 cu aplicarea a 4 puncte de penalizare;
  • pentru depăşirea vitezei de circulaţie stabilită pe sectorul respectiv de drum mai mult de 40 km/oră, se sancţionează cu amendă de la 1500 la 1800 lei cu aplicarea a 5 puncte de penalizare.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

4 trackback-uri / pingback-uri

  1. Sinteza INSP pentru weekend: peste 3500 de încălcări a Regulamentului Circulației Rutiere - Știri din regiunea Ungheni
  2. [FOTO] INSP a „prins” un MERCEDES care „zbura” cu 143 km/h prin satul Congaz, UTAG - Știri din regiunea Ungheni
  3. [anti-RECORD 2022] INSP a prins un MERCEDES care „zbura” cu 208 km/h prin satul Svetlâi, UTAG - Știri din regiunea Ungheni
  4. INSP a prins un LEXUS care „zbura” cu 117 km/h prin satul Prepelița din raionul Sângerei - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns