[VIDEO] Tragedia de pe centura Pojarnei și st. Bahmut: Ce spun rudele victimelor dar și avocații

E o scenă ce deja prevestește o posibilă tragedie. Așa și s-a întâmplat. Mașina, condusă de șeful Procuraturii Ungheni, a dat peste căruță, iar patru oameni au murit pe loc sau în drum spre salvare.

Putea fi prevenit acest accident? Este întrebarea ce se află în mintea tuturor și care a împărțit opinia publică în două, transmite tv8.md.

Vedeți și:

Cât nu există încă o claritate, cauzele și circumstanțele sunt doar niște supoziții ori polemici. Lumină va face expertiza autotehnică, prin care avocații procurorului speră să afle dacă acesta avea posibilitatea să evite impactul. S-a făcut și o reconstituire, în încercarea de a stabili detalii noi. A fost adus și învinuitul, dar a refuzat să discute cu echipa noastră. El este cercetat penal, în arest, și riscă până la 10 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Sunt printre primele imagini filmate de trecători după accidentul de la Bahmut, care a luat viața a patru oameni, printre care și a unui bebeluș. Căruțașul, un bărbat de 63 de ani, și o fetiță de 4 ani au ajuns în stare gravă la spital.

Citește articolul întreg tv8.md.

Amintim că tragicul accident rutier a avut loc la 20 octombrie 2023, pe traseul R1 Ungheni – Chișinău, din direcția municipiului Ungheni spre orașul Călărași, la intersecția traseului cu drumul de acces spre stația Bahmut din raionul Călărași și vechiului traseu național.


Automobilul era condus de un procuror, iar urmare a accidentului rutier au decedat patru persoane din căruța tamponată, inclusiv un copil.

Alte două persoane din mijlocul de transport au fost internate la spital, în stare gravă.

Pasageri din mijlocul de transport tamponat aveau grade de rudenie apropiate.

În numărul celor decedați este un copil născut în 2023, părinții acestuia cu vârste de 21 și 28 de ani și bunica copilului de 64 de ani.

Acum, în spital medicii luptă pentru viața bunicului cu vârsta de 63 de ani și viața celei de-a doua fetițe a părinților decedați, cu vârsta de 3 ani.

După verificarea prezenței alcoolului în aerul expirat la șoferul automobilului, rezultatul a fost negativ. Acesta a fost reținut, urmând ca procurorii să solicite aplicarea măsurii preventive – arestarea preventivă.

Urmărirea penală este pornită prin prisma articolului art. 264 alin. (5) din Codul penal – „Încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul a mai multor persoane.”

În acest stadiu al investigațiilor, șoferul automobilului beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

În aceași ordine de idei, aproape de miezul nopții și astăzi dimineață, mai multe surse media informează că la volanul mijlocului de transport Șkoda Fabia se afla Procurorul-șef al Procuraturii raionului Ungheni, Dumitru Triboi.

Ulterior, informația ar fi fost confirmată de și Inspectoratul General al Poliției.

Procurorul care se afla la volanul autoturismului.
sursa foto: ZdG.md

În aceași ordine de idei, amintim că în mai puțin de o săptămână, pe teritoriul regiunii Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași și eventual Fălești), au avut loc cel puțin 6 accidente rutiere grave:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

4 trackback-uri / pingback-uri

  1. [VIDEO] Tragedie evitată la limită. Depășire periculoasă pe traseul R1 Ungheni - Chișinău - Știri din regiunea Ungheni
  2. [VIDEO] Un autoturism s-a răsturnat pe traseul R1 Ungheni - Chișinău în apropiere de Pârlița - Știri din regiunea Ungheni
  3. Șeful Procuraturii Ungheni, implicat în accidentul de pe centura Pojarnei și st. Bahmut, rămâne în funcție. CSP a respins solicitarea procurorului general - Știri din regiunea Ungheni
  4. [FOTO] Accident rutier grav la Călărași. Un Lincoln ar fi derapata de pe traseul R1 Ungheni - Chișinău și s-a izbit într-un copac - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns