Procurorul investigat în accidentul de pe centura Pojarnei și st. Bahmut – în arest preventiv pentru 30 de zile

La solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana) a dispus aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile în privința procurorului investigat în cazul accidentului de pe centura satului Pojarna și al stației Bahmut, segmentul raionului Călărași, parte a traseului național R1 Ungheni – Chișinău.

Vedeți și:

Cercetarea acestuia continuă în cadrul grupului de urmărire penală format din reprezentanții mai multor organe, sub conducerea PCCOCS.

Arest preventiv pentru 30 de zile

Pe parcursul investigațiilor, procurorul învinuit pe dosar beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.

Amintim că tragicul accident rutier a avut loc în jurul orei 19:00, pe traseul național R1 Ungheni – Chișinău, din direcția municipiului Ungheni spre orașul Călărași, la intersecția traseului cu drumul de acces spre stația Bahmut din raionul Călărași și vechiului traseu național.

Automobilul era condus de un procuror, iar urmare a accidentului rutier au decedat patru persoane din căruța tamponată, inclusiv un copil.

Alte două persoane din mijlocul de transport au fost internate la spital, în stare gravă.

Pasageri din mijlocul de transport tamponat aveau grade de rudenie apropiate.

În numărul celor decedați este un copil născut în 2023, părinții acestuia cu vârste de 21 și 28 de ani și bunica copilului de 64 de ani.

Acum, în spital medicii luptă pentru viața bunicului cu vârsta de 63 de ani și viața celei de-a doua fetițe a părinților decedați, cu vârsta de 3 ani.


După verificarea prezenței alcoolului în aerul expirat la șoferul automobilului, rezultatul a fost negativ. Acesta a fost reținut, urmând ca procurorii să solicite aplicarea măsurii preventive – arestarea preventivă.

Urmărirea penală este pornită prin prisma articolului art. 264 alin. (5) din Codul penal – „Încălcarea regulilor de securitate a circulației de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul a mai multor persoane.”

În acest stadiu al investigațiilor, șoferul automobilului beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

În aceași ordine de idei, aproape de miezul nopții și astăzi dimineață, mai multe surse media informează că la volanul mijlocului de transport Șkoda Fabia se afla Procurorul-șef al Procuraturii raionului Ungheni, Dumitru Triboi.

Ulterior, informația ar fi fost confirmată de și Inspectoratul General al Poliției.

În aceași ordine de idei, amintim că în mai puțin de o săptămână, pe teritoriul regiunii Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni, Călărași și eventual Fălești), au avut loc cel puțin 6 accidente rutiere grave:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

3 trackback-uri / pingback-uri

  1. [VIDEO] Tragedia de pe centura Pojarnei și st. Bahmut: Ce spun rudele victimelor dar și avocații - Știri din regiunea Ungheni
  2. Șeful Procuraturii Ungheni, implicat în accidentul de pe centura Pojarnei și st. Bahmut, rămâne în funcție. CSP a respins solicitarea procurorului general - Știri din regiunea Ungheni
  3. Procurorul implicat accidentul tragic de pe centura Pojarnei și st. Bahmut eliberat sub control judiciar și ar putea reveni la muncă - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns