Rezultatele preliminare: Nicolai Grigorișin câștigă alegerile din Bălți cu 7 148 de voturi

Comisia Electorală Centrală anunță că birourile electorale ale secțiilor de votare au încheiat procesul de numărare a voturilor și prezintă rezultatele preliminare ale turului doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar în municipiul Bălți.

Reiterăm că, potrivit legislației electorale, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

Informația prezentată până la recepționarea documentelor în original de la consiliul electoral de circumscripție electorală poartă un caracter preliminar.

  • Grigorișin Nicolai – 7 148 voturi sau 84.77%
  • Chirilciuc Nicolae – 1 248 voturi sau 15.23%

Amintim că Comisia Electorală Centrală (CEC) informa la ora 21:00 că s-a încheiat procesul de votare în toate secțiile deschise în mun. Bălți unde astăzi a fost organizat turul doi al alegerilor locale noi pentru funcția de primar.

Prezența la urne – 10 209 persoane sau 9.98%

În baza informațiilor deținute de CEC, prezența la urnele de vot în municipiul Bălți este de 10 209 de persoane sau 9,98%

Codul electoral prevede că, la al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul alegătorilor care au participat la alegeri.

Vedeți și:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

1 trackback / pingback

  1. Cutremur cu magnitudinea ml 2.9 pe scara Richter, înregistrate la 205 km de mun. Ungheni - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns