UE și OMS au donat Republicii Moldova 100 de BiPAP-uri indispensabile în tratamentul COVID-19

La 16 decembrie 2021, UE și OMS au donat Republicii Moldova 100 de BiPAP-uri, aparate respiratorii indispensabile în tratamentul insuficienței și afecțiunilor respiratorii, inclusiv COVID-19.

Valoarea echipamentului este estimată la 444 000 de euro și vine să contribuie la consolidarea capacităților naționale de luptă împotriva pandemiei COVID-19.

BiPAP-urile reprezintă dispozitive de ventilație non-invazivă (BiPAP – Bi-level Positive Airway Pressure), care asigură livrarea oxigenului către pacienți prin intermediul unei măști de față și, prin urmare, elimină necesitatea unei căi respiratorii endotraheale (intubării).

Cele 100 BiPAP-uri sunt extrem de importante pentru sistemul de sănătate din Republica Moldova, deoarece asigură accesul pacienților la un tratament de calitate, la echipamente moderne, care contribuie la prevenirea complicațiilor de COVID-19.

Datorită acestui echipament, șansele de supraviețuire a pacienților cu insuficiență și afecțiuni respiratorii este mult mai mare. OMS continuă să sprijine Republica Moldova în lupta cu pandemia COVID-19.

Cu suportul tuturor partenerilor, și în special al Uniunii Europene, am reușit să dotăm spitalele din toată țara cu concentratoare de oxigen, ventilatoare, pulsoximetre, dar și să asigurăm lucrătorii medicali cu milioane de măști, respiratoare, mănuși, ochelari de protecție, halate de protecție, astfel, să-i protejăm și să minimizăm riscurile de infectare”, a menționat Dr Miljana Grbic, Reprezentantul OMS în Republica Moldova.

La eveniment au participat Secretarul de Stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Excelența Sa, Jānis Mažeiks, Directorul Spitalului de Urgență, Mihai Ciocanu și șeful ATI la Institutul de Medicină Urgentă, Serghei Cobilețchi.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns