Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară

Deputații Forului legislativ suprem au votat în cadrul ședinței plenare încuviințarea ridicării imuniății parlamentare a deputatei fracțiunii parlmantare „Șor”, Marina Tauber.

Aleșii poporului au votat ambele cereri cu privire la încuviințarea ridicării imunității parlamentare, solicitată de către Procurorul General interimar.

Ridicarea imunității parlamentare a fost solicitată în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a acesteia.

Hotărârile au fost adoptate cu votul a 58 și 57 de deputați din partea PAS și ai Partidului „ȘOR”.

Hotărârile Parlamentului vor fi remise Procurorului General interimar în termen de 3 zile.

Cererile privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a Marinei Tauber au fost adresate Președintelui Parlamentului de către Procurorul General interimar, în dimineața zilei de astăzi.

Conform procedurii, cele două cereri și materialele prezentate de Procurorul General interimar au fost transmise Comisiei juridice, numiri și imunități, care s-a convocat în ședință și, ulterior, a prezentat în plen rapoartele și proiectele de hotărâre pe marginea examinării cererilor.

Potrivit informațiilor prezentate, în privința deputatei Marina Tauber a fost pornită urmărirea penală pe faptul falsificării raportului  privind gestiunea financiară a Partidului politic „Șor” pentru trimestrul I al anului 2022 în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și a celor utilizate, precum și pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat. 

Potrivit Constituției Republicii Moldova, deputatul nu poate fi reținut, arestat sau percheziționat, cu excepția cazurilor de infracțiune flagrantă, sau trimis în judecată fără încuviințarea Parlamentului după ascultarea sa.

Vedeți și:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Noi descinderi ale ofițerilor SIS și CNA la sediile teritoriale ale partidului „ȘOR” - Știri din regiunea Ungheni
  2. Detalii de la descinderile SIS, CNA și Procuratură la filialele partidului Șor din 25 iulie 2022 - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns