Video // Fugarul lan Șor a fost surprins de un cetățean într-un mall din Netanya, Israel

Ex-primarul municipiului Orhei și deputatul în legislature XI-a a Parlamentului Republicii Moldova din partea fracțiunii ȘOR, Ilan Șor, a fost surprins de un cetățean în mall-ul Yr Yamim din orașul Netanya, Israel

Totodată, în mass-media au apărut recent alte imagini în care se presupune că este fotografiat deputatul fugar la o terasă din orașul Herzilya, la 15 kilometri de capitala Israelului, orașul Tel-Aviv.

Ilan Șor a fost reținut de oamenii legii în mai 2015 și în iunie 2017 a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere.

Ulterior, instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive.

În iunie 2019, Ilan Şor a dispărut din spațiul public. Organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsirea ilegală a țării.

Lui Ilan Șor i-a mai fost retrasă imunitatea parlamentară, în august 2019, când interimatul funcției de procuror general era asigurat tot de Dumitru Robu.

În aceași ordine de idei, la 23 decembrie 2021, deputații din Parlamentul Republicii Moldova au dat curs solicitării Procurorului General interimar Dumitru Robu și cu 88 de voturi, l-au lipsit „de 9 ori” pe deputatul Ilan Shor de imunitate parlamentară.

Scopul – reținerea, arestarea, percheziția și trimiterea în judecată penală pe mai multe fapte din Cordul Penal a deputatului Ilan Șor.

Deputatul fracțiunii parlamentare Shor, Ilan Shor, este acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari, spălarea banilor în proporții deosebit de mari, crearea sau conducerea unei organizații criminale.

De asemenea, deputatul și ex-primarul municipiului Orhei este acuzat de fals în declarații, delapidarea averii străine și abuzul de putere sau abuzul de serviciu.

În ce privește acuzațiile privind „fals în declarații”, procurorul general interimar, Dumitru Robu, a declarat că politicianul, pe parcursul a mai multor ani, nu a indicat în declarația sa de avere și interese personale proprietățile deținute de soția sa, Jasmin.

Materialul video cu Ilan Șor a fost publicat de „Secretele Puterii”, cu Alex Cozer, la Jurnal TV și distribuit masiv pe rețelele de socializare.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns