Video // Incendiu masiv de vegetație în apropiere satului Semeni, raionul Ungheni

UPDATE: Vasile Gaviuc, primarul comunei Zagarancea, informează pe rețelele de socializare că focarul principal al incendiului a fost fiind stuful de pe malul lacului de acumulare, întețit de vântul puternic.

Potrivit edilului, flăcările au afectat fâșiile forestiere ale satului Semeni și din extravilanul satului Petrești.

În lichidarea incendiului, au fost implicate echipaje de pompieri, consilieri și voluntarii din satul Semeni și focarele au fost lichidate complet în jurul orei 18:17.

Totdată, primarul comunei vine cu rugăm ca cetățenii să se abține să dea foc vegetației uscate, să intervină acolo sunt pericole de incendii.

În aceași ordine de idei, Vasile Gaviuc vine cu un mesaj de mulțumire pompierilor și tuturor celor implicați astăzi în acțiune!

P.S. În poze sunt doar parte din voluntari.

Știrea inițială: Cum notam și anterior, în ultima perioadă, incendiile care cuprind vegetația uscată sunt una dintre cele mai mari provocări și probleme cu care se confruntă Republica Moldova.

Vedeți și Pompierii voluntari din Pârlița în acțiune, la o zi de la inaugurare: Au lichidat incendiu de vegetație pe traseul R1 Ungheni – Chișinău

Deja tradițional, cum vine toamna sau primăvara, crește constant numărul incendiilor de vegetație.

Potrivit unui martor ocular, în jurul orei 15:00 a zilei de astăzi, 24 martie 2022, pășunea amplasată în imediata proximitate a lacului de acumulare și a căii ferate Ungheni – Bălți și traseul R16 Ungheni – PTF Sculeni, regiunea satului Semeni, comuna Zagarancea, a fost semnalizat un incendiu puternic de vegetație.

Ca și în cazul incendiului din proximitatea traseului național R1 Ungheni – Chișinău, lichidat de pompierii din cadrul postului de pompieri voluntari din Pârlița, inaugurat la 23 martie curent, informațiile au fost remise la redacția NEWS.UNGHENI.ORG de un cititor al portalului nostru.

Sursa ne comunică că după semnalizarea incendiului, la fața locului au sosit pompierii și salvatorii din cadrul Direcției Situației Excepționale Ungheni.

Pompierii DSE Ungheni au localizat focarele și luptă pentru lichidarea incnediului de vegetație.

Mai multe detalii despre pompierii din Pârlița pot fi citite în articolul În Pârlița, raionul Ungheni, a fost inaugurat un post comunitar de pompieri voluntari

Potrivit pompierilor din cadrul Direcției generale prevenție a IGSU, statistica medie a intervențiilor în ultimele zile, arată că salvatorii și pompierii au peste 200 – 250 de misiuni la lichidarea focarelor de ardere în 72 de ore.

Pompierii vociferează necesitatea respectării regulilor antiincendiare în scopul minimalizării riscurilor de izbucnire a incendiilor, totodată menționând complexitatea intervenției la astfel de misiuni.

Angajații IGSU îndemnă oamenii să nu dea foc ierbii, stufărișului și gunoiului menajer, întrucât în condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate orice scânteie se poate răspândi cu repeziciune.

Pentru evitarea incendiilor de vegetație specialiștii îndeamnă oamenii să fie responsabili, să nu aprindă iarba uscată și gunoiul menajer pentru ca focul să nu nimicească flora și fauna țării, dar și pentru prevenirea pagubelor materiale.

Conform IGSU, de la începutul anului 2022 și până la 22 martie, pompierii au realizat 3550 de intervenții la lichidarea focarelor de ardere fiind distruse de flăcări 24000 de hectare.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

6 trackback-uri / pingback-uri

  1. Foto // Arde pădurea de pe malul lacului Delia, sectorul Ungheni Deal, mun. Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  2. Foto, Video // Patru pompieri au stins incendiul de vegetație de pe malul Deliei, mun. Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  3. Video // Arde vegetația pe malul râului Delia. Incendiu puternic la joncțiunea R1.1 Ungheni - Chișinău cu centura mun. Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  4. Video // Arde vegetația pe malul râului Delia în apropiere de joncțiunea R1.1 Ungheni - Chișinău cu centura mun. Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  5. Video // Incendiu de vegetație puternic pe traseul M1, în perimetrul satului Leușeni - Știri din regiunea Ungheni
  6. Colegiul consultativ constituit în raionul Ungheni s-a întrunit în ședință ordinară la 30 martie 2022 - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns