Coridorul rutier ce traversează satele Hârbovăț, Sverida și Onișcani gata în proporție de 99%

În cadrul unei vizite în teritoriu, conducerea Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” a inspectat procesul de reabilitare a Coridorului 8.3 din raionul Călărași.

Segmentul de drum cu lungimea de circa 10 kilometri traversează localitățile Hârbovăț, Sverida și Onișcani și este gata în proporție de 99 %.

Potrivit Administrație de Stat a Drumurilor, în prezent, antreprenorul efectuează lucrări de executare a rosturilor de dilatare, a marcajului rutier cât și lucrări de montare a parapetului de siguranță. 

Lucrările urmau să fie finalizate la sfârșitul lunii martie 2022. Antreprenorul a explicat că stagnarea lucrărilor a fost cauzată de condițiile nefavorabile de timp.

Reparația drumului va îmbunătăți considerabil infrastructura din zonă, va atrage agenți economici, va facilita accesul cetățenilor spre centrele de sănătate, educație și comerț.

La fel, atât pietonii cât și participanții la trafic vor beneficia de securitate și siguranță rutieră.

Finanțat din sursele Băncii Mondiale, proiectul este parte a „Programului de Îmbunătățire a Drumurilor locale” cu o valoare de peste 88 mln lei.

Contractul prevede îmbunătățirea a circa 10 km de drum ai Coridorului și a fost semnat la începutul lunii septembrie 2019 cu compania locală ,,Nouconst” SRL în asociere cu compania locală ,,NiRom-Roz” SRL.

Lucrările urmează să fie finalizate la sfârșitul lunii aprilie curent și propuse spre recepție finală.

Amintim că la 17 noiembrie 2020, autoritățile publice centrale informau că acest segment va fi finalizat în maxim 5 luni.

Totodată, la 20 decembrie 2021, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale informa că coridorul rutier ce traversează satele Hârbovăț, Sverida și Onișcani este pe ultima sută de metri

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns