Video // Autoritățile de la Chișinău vor sista în perioada 11 – 31 martie curent zborurilor spre / din Italia

În această seară, Prim-ministrul Ion Chicu a preziat cea de-a 4 ședință Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

În cadrul ședinței au fost prezentată informația actualizată referitoare la evoluția situației epidemiologice în țară și măsurile întreprinse de autorități pentru a preveni răspândirea epidemiei virusului COVID-19.



Urmare a informațiilor examinate, Comisia a decis un șir de măsuri restrictive menite să prevină importul și răspândirea infectării care vor intra în vigoare din 11 martie și vor fi valabile până la 31 martie curent:

  • sistarea zborurilor spre și din Republica Italia;
  • interzicerea operatorilor companiilor aeriene de a lua la bord pasageri care călătoresc din Republica Italia, Iran, China, Coreea de Sud spre RM;
  • obligarea operatorilor aerieni de a informa pasagerii curselor, care s-au îmbarcat din Italia, Iran, China și Coreea de Sud, inclusiv celor care au tranzitat aceste state, spre RM;
  • necesitatea declarării pe răspundere proprie a informațiilor prevăzute în fișa epidemiologică și necesitatea plasării în carantină la domiciliu pe un termen de 14 zile.

Citiți mai multe despre criza apariției primului caz pozitiv de infectare cu Coronavirus de tip nou în Republica Moldova:

Dacă vă place cea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns