Unghenenii au inițiat o PETIȚIE prin care solicită REFORMAREA transportului urban de pasageri

Primăria municipiului Ungheni
Societatea cu Răspunderea Limitată ,,Nizor-Lux”
Societatea cu Răspunderea Limitată ,Rincor-Prim”
Întreprinderea Individuală ,,Andrei Cozmolici”

Copie pentru informare:
Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale
Agenția Națională Transport Auto
Inspectoratul Național pentru Securitate Publică

Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor și Supravegherea Pieței

P E T I Ț I E

Dacă nu sunteți indiferenți de soarta municipiului Ungheni, puteți SEMNA online petiția AICI

TEXTUL PETIȚIEI:

Semnatarii acestei petiții (lista e atașată în Anexă) intervin cu demersul către Primăria Municipiului Ungheni și către Societățile și Întreprinderile sus-menționate de a prezenta un plan exact și explicit de modernizare a flotei de microbuze și autobuze angajate în transportul municipal din municipiul Ungheni, precum și un caiet de sarcini care ar stabili condițiile de siguranță, comfort și frecvență pentru serviciul public de transport în cadrul municipiului.

Nevoia de a institui un astfel de plan care ar include un caiet de sarcini și un calendar de implementare clar vine din nemulțumirea cetățenilor din Ungheni privind calitatea și programul de circulație a transportului municipal, dar și din nevoia de a reduce din riscurile aferente acestui tip de transport asupra siguranței rutiere și siguranței pasagerilor.

Incidentul din 18 martie 2022 care a inclus căderea unui copil de 3 ani dintr-un microbuz de pe ruta nr.6 ridică multe întrebări despre calitatea autobuzelor și despre frecvența circulării transportului public, dar ridică și mai multe îngrijorări printre mamele și tații copiilor care utilizează transportul public din municipiul Ungheni (NEWS.UNGHENI.ORG, 18 Martie 2022 – https://news.ungheni.org/caz-iesit-din-comun-la-ungheni-o-copila-de-3-anisori-a-cazut-din-rutiera-nr-6-in-timpul-deplasari-s-a-deschis-usa-din-mers-si-copilita-a-cazut/).

Înțelegem că un astfel de incident poate avea loc doar în contextul aglomerării microbuzului implicat și a stării proaste a părților acestuia, un șofer neavând control total asupra celor întâmplate.

Chiar dacă din fericire copilul implicat în acest accident a rămas doar ușor vătămat, utilizatorii transportului municipal din Ungheni vor continua să vadă un pericol real pentru viață în aceste autobuze arhipline, echipate necorespunzător și deloc frecvente în circulație.

Înțelegem că un plan de modernizare al transportului public nu se face într-o zi și nici măcar într-o lună bună, dar dorim să ne fie comunicate clar, prin intermediul rețelelor sociale, presei scrise și primăriei Municipiului planul și stadiul de îndeplinire a sarcinilor din planul de modernizare a transportului municipal din Ungheni, mai ales în contextul în care majorarea tarifului de transport, adoptată în ședința Consiliului Municipal din 11 martie 2022, permite dezvoltarea transportului municipal, inclusiv a programului și flotei de vehicule al acestuia.

În lumina celor menționate supra, SOLICITĂM:

1. prezentarea de către Primăria municipiului Ungheni, în egală măsură cu Societățile și Întreprinderile sus-menționate, unui plan exact și explicit de modernizare a flotei de microbuze și autobuze angajate în transportul municipal din municipiul Ungheni, precum și unui caiet de sarcini care ar stabili condițiile de siguranță, comfort și frecvență pentru serviciul public de transport în cadrul municipiului;

2. prezentarea de către întreprinderile și societățile sus-menționate a unor măsuri imediate și de termen mediu menite pentru asigurarea siguranței și confortului pasagerilor care utilizează serviciile de transport municipal;

3. elaborarea unei grup deschis de lucru / platformă de comunicare „Ungheni pentru Transport Decent” la nivelul Consiliului Municipal care ar include nu doar consilieri municipali și reprezentanți ai companiilor implicate în transportul municipal, dar și cetățeni interesați și reprezentanți ai societății civile.

4. prezentarea răspunsurilor către această petiție în format public prin intermediul rețelelor sociale și presei scrise.

Notă: În cazul Primăriei municipiului Ungheni, această petiție se încadrează în limitele prevăzute de articolul 9 din Codul Administrativ al Republicii Moldova, din 19.07.2018.

Dacă nu sunteți indiferenți de soarta municipiului Ungheni, puteți SEMNA petiția AICI

Amintim că în dimineața zilei de astăzi, 18 martie 2022, în municipiul Ungheni a avut loc un caz ieșit din comun: O fetiță de 3 ani a căzut dintr-un microbuz în timp ce se deplasa pe ruta municipală nr. 6.

Despre acest lucru a relatat portalul nostru în articolul S-a deschis ușa din mers! În Ungheni, o fetiță de 3 anișori, a căzut din rutieră în timpul deplasării

Incidentul care s-ar fi putut termina tragic, a încins spiritele în întreaga comunitate a raionului și municipiului Ungheni.

Unghenenii sunt revoltați la culme, deorece …. problema trasportului municipal de pasageri este una veche. Detalii la acest subiect în articolul – Ce cred Unghenenii despre transportul urban de pasageri.

Mai nou, de luni, tariful pentru o călătorie în raza municipiului Ungheni a fost majorat de la 3 la 5 lei. Pă iată, tariful a fost majorat, dar …. hârburile au rămas aceleași.

Urmare a celor relatate supra, parlamentarul unghenean Andrian Cheptonar, deputat al fracțiunii majoritare și membru al Comisie permanente Securitate, Apărare și Ordine Publică, s-a autosesizat și a depus o sesizat în adresa MIDR, INSP, ANTA și Primăria mun. Ungheni.

Vedeți și :

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

3 trackback-uri / pingback-uri

  1. „Marșutșile” din municipiul Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  2. [EDITORIAL] Autobuze SMART vs Marșuști. De ce la Edineț se poate dar la UNGHENI - încă nu?! - Știri din regiunea Ungheni
  3. [EDITORIAL] Autobuze SMART vs Marșutși. De ce la Edineț se poate dar la UNGHENI - încă nu?! - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns