Trecerea de pietoni din preajma Școlii Primare „Spiridon Vangheli”, mun. Ungheni – va fi iluminată

O nouă trecere pentru pietoni din municipiul Ungheni va deveni mai sigură pentru cetățeni.

Potrivit unui comunicat al Primăriei municipiului Ungheni, în scurt timp, trecerea de pietoni din preajma Școlii Primare „Spiridon Vangheli” va fi iluminată.



Acest lucru se datorează grație unui proiectului „Treceri de pietoni sigure și prietenoase pentru ungheneni”, elaborat de Grupul de voluntari „Pro Ungheni”.

Sursa mai informează că lansarea proiectului a avut loc la finele săptămânii trecute iar costul total este de 50 220 lei.

Vedeți și „Am fost auziți”. Cea mai „aglomerată” trecere de pietoni din cartierul Dănuțeni va fi iluminată

Primăria mai informează că banii sunt oferiți de Fundația Comunitară Ungheni, iar co-finanțarea aparține Primăriei municipiului Ungheni.

În circa două luni, va avea loc inaugurarea oficială a trecerii de pietoni amenajate.

Între timp, vor avea loc și ore de educație rutieră pentru elevi, fiind informați, per total, 300 de copii.

Amintim că ieri, 12 octombrie 2020, Primăria municipiului Ungheni a comunicat că în premieră, o trecere de pietoni din cel mai mare cartier și al doilea după numărul populației din municipiul Ungheni – Dănuțeni, va fi iluminată.



Potrivit administrației publice locale, trecere de pietoni din cel mai aglomerat loc – în preajma magazinului „Moldova”, va fi mai sigură pentru pietoni și va fi iluminată.

Proiectul, intitulat „Siguranța în trafic pentru locuitorii cartierului Dănuțeni”, a fost elaborat de mai mulți Ungheneni și este implementat de către Grupul de Inițiativă Locală „Dănuțeni”,

Costul total al proiectului constituie 52 mii de lei.

Lansarea proiectului a avut loc la finele săptămânii trecute și a fost prezentat de către Marina Atamuratov, specialistă în cadrul Primăriei municipiului Ungheni și originară din cartierul Dănuțe

Amintim că la 7 octombrie curent, redacția News.Ungheni.org a adus în atenția opiniei publice siguranța pietonilor din sectorul Dănuțeni.

În articolul intitulat Video // Siguranța rutieră în mun. Ungheni. Cum arată una dintre cele mai aglomerate treceri de pietoni din sectorul Dănuțeni, a fost abordată detaliat problema trecerii de pietoni și riscurile la care sunt supuși locuitorii municipiului.

Totodată, Primăria mai informează că ideea privind trecerile de pietoni iluminate din municipiul Ungheni a fost inclusă în planul strategic de dezvoltare a orașului acum 2 ani și că subiectul s-a discutat în câteva rânduri și la ședințele Consiliului Municipal.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns