Operațiune comună DR Vest și IPM Ungheni de combatere a braconajului piscicol pe râul Prut

Inspectorii de mediu din Ungheni, alături de angajații Sectorului de Poliție de Frontieră Ungheni a Direcției Regionale Vest, au desfășurat o operațiune de combatere a braconajului piscicol pe râul Prut, în zona sectorului Ungheni.

În urma acestei acțiuni coordonate, au fost întocmite 2 procese-verbale contravenționale conform articolului 142 alin.(2) și 4 procese verbale conform articolului 114 alin. (1) din Codul Contravențional al Republicii Moldova.

Totodată, au fost ridicate 2 undițe de fund fără stăpân, iar sancțiuni sub formă de amenzi în sumă totală de 6200 lei au fost aplicate celor în cauză.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului subliniază că combaterea braconajului piscicol este o prioritate pentru noi, deoarece acest fenomen afectează negativ biodiversitatea și echilibrul ecosistemului din zona râului Prut.

Colaborarea cu poliția de frontieră și alte autorități este esențială pentru a contracara aceste activități ilegale și pentru a proteja resursele naturale.

Această acțiune reprezintă un efort susținut al autorităților de a asigura respectarea legilor de protecție a mediului și de a preveni activitățile ilegale care afectează sănătatea ecosistemului fluvial și a resurselor piscicole.

Prin astfel de inițiative, se demonstrează angajamentul ferm pentru conservarea și valorificarea durabilă a patrimoniului natural al Republicii Moldova.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Operațiune comună IPM Ungheni și SPF Valea Mare pentru combaterea tăierilor ilegale și a braconajului piscicol pe râul Prut - Știri din regiunea Ungheni
  2. La Ungheni continuă operațiunea de frontieră TRITON – 2024 - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns