Mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Internaționale a asistentului medical și a moașelor – 12 mai

La 12 mai, întregul mapamond celebrează Ziua Internațională a Asistentului/ei Medical/e și a Moașelor, inclusiv întreaga comunitate a Republicii Moldova.

Vedeți și 17 noiembrie – Ziua Mondială a copiilor nascuți prematur

Data de 12 mai este a devenit simbol al asistentelor medicale și al moașelor și marchează ziua de naştere a asistentei medicale Florence Nightingale, cea care a deschis prima şcoală pentru asistentele medicale pe lângă Spitalul „Saint Thomas” din Londra (1860), realizând primul pas în pregătirea profesională şi instituţională a asistentelor medicale.

Pentru ai omagia memoria lui Floris Naitinghel, Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali, creat la sfârşitul Secolului 19-lea, în 1899 cu susţinearea şi graţie muncii desfăşurate de Floris, a decretat ca ziua ei de naştere – 12 mai să devină ziua Internaţională a asistenţilor medicali din întreaga lume.

Conform datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în Republica Moldova activează 18 964 de asistenți medicali.

Asistentul medical și Moașa are unul dintre cele mai importante roluri în echipa medicală, în procesul primire a nașterilor, de îngrijire al pacienților, dar și în cel de consiliere și informare a acestora.

În acest context, redacția noastră vă prezintă Mesajul de felicitare al fondatorului și administratorului proiectului media NEWS.UNGHENI.ORG, ungheneanul Marin BODRUG, adresat tuturor asistențilori medicali și moașelor:

Dragi și stimați asistenți medicali și moașe!

Importanța rolului dumneavoastră – rolul asistentului medical și rolul moașei îl cunoaște fiecare om chiar de la începutul vieții.

Voi sunteți primii care ne zâmbiți atunci când venim pe lume și cei care ne provocați să ne facem publică vocea, chiar în sala de nașteri

Zilnic dăruiți oamenilor căldură și speranță fără să așteptați ceva în schimb. O faceți din dragostea față de pacient. Vă faceți munca cu o modestie demnă de respect.

Vă mulțumim din inimă pentru devotamentul, modestia și grijă pe care aplicați în practică zilnic.

Vă dorim multă sănătate și dragostea şi grija ce o dăruiţi să Vă fie răsplătită din plin cu multă căldură şi împlinire sufletească.

La mulți ani, dragi asistenți medicali și dragi moașe!

Vă mulțumim.

Cu respect, Marin BODRUG, unghenean, fondator al proiectelor media independente NEWS.UNGHENI.ORG și BODRUG.EU

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns