Locuitoarele din Nisporeni vor beneficia gratuit de investigații medicale contra cancerului uterin

În 2018, nouă femei din raionul Nisporeni au fost diagnosticate cu cancer de col uterin, iar trei dintre ele au fost răpuse de această boală cruntă. Pentru a opri statisticele îngrijorătoare, doctorii organizează acțiuni de informare, dar și le așteaptă pe femei să efectueze gratuit testul Papanicolau. Totul are loc în cadrul săptămânei de prevenire a cancerului de col uterin, transmite Canal 2 Nisporeni


Trebuie să se adreseze la medicul de familie, pentru înscriere la testul Papanicolau și fetițele se vaccinează contra virusului Papiloma. Scopul acestei ședințe este de a preveni cancerul de col uterin,” a comunicat jurnaliștilor, șeful Secției Consultative a Spitalului Raional Nisporeni, Nadejda Ulinici.

Săptămâna de prevenire a cancerului de col uterin este organizată în fiecare an în perioada 27 ianuarie -3 februarie. Datele Ministerului Sănătății arată că la evidența medicilor sunt 4000 de paciente cu această maladie. Grav este și faptul că zilnic, o femeie este diagnosticată cu cancer de col uterin, iar la fiecare trei zile una moare din această cauză.



sursa: Canal 2 Nisporeni

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns