Un Cerb Nobil a fost împușcat în Rezervația „Plaiul Fagului” de câțiva locuitori din Rădenii Vechi

Inspectorii pentru Protecţia Mediului din Ungheni, în comun cu angajații Î. S. Rezervației Naturale „Plaiul Fagului” și Inspectoratului de Poliţie Ungheni, au efectuat un raid pentru combaterea braconajului pe teritoriul rezervației.



Astfel, la 17.01.2019, în jurul orei 1000, pe teritoriul satului Rădenii Vechi din raionul Ungheni, inspectorii au depistat pe zăpadă urme proaspete de sânge.

Acționând pe urmele fierbinți, inspectorii au depistat că petele de sânge duc spre gospodăria cet. Ț. Gheorghe, locuitor al s. Rădenii Vechi.

În rezultatul cercetărilor la fața locului, cu acordul proprietarului, inspectorii au depistat în grajdul pentru vite pielea, capul, picioarele și organele interne ale unei femele din specia Cerb Nobil (Cervus elaphus L.).

Potrivit ecologiștilor, Cerbul Nobil ar fi avut vârsta de circa 2 ani.

În aceași gospodărie au fost depistate 2 arme de vânătoare cu țeavă lisă de model Toz 63 și IJ 17. Proprietarul armelor a refuzat să facă careva declarații pe marginea cazului dat.

În urma acțiunilor întreprinse ulterior, Grupul Operativ al Inspectoratului de Poliţie a depistat la domiciliul altor doi cetățeni, F. Serghei și Ț. Andrei, locuitori ai aceleiași localități, carnea de cerb.

Pe cazul dat, Inspectoratul de Poliţie Ungheni a pornit o cauză penală conform art. 233, alin. 1, Cod Penal al Republicii Moldova.

Prejudiciul cauzat fondului cinegetic constituie 500 u.c., echivalentul a 25 000 lei.

Armele depistate nu sunt înregistrate și persoanele în cauză nu sunt posesori de arme.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD


2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Doi „vânători” din Ungheni condamnaţi pentru braconarea unui cerb în rezervaţia „Plaiul Fagului” - Știri din regiunea Ungheni
  2. [FOTO] Un Cerb Nobil împușcat în piept a fost descoperit în extravilanul satului Bahmut - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns