Havuzul muzical din Piața Independenței Ungheni – deteriorat de un microbuz încărcat cu butelii cu apă potabilă

Un incident straniu a avut loc în dimineața zilei de astăzi, 7 aprilie 2022, în Piața Independenței din municipiul Ungheni.

Potrivit informațiilor recepționate la redacția NEWS.UNGHENI.ORG (info.ungheni@gmail.com), conducătorul unui microbuz, cu numere de înmatriculare Bălți, a decis să nu înconjoare o intersecție și să tranziteze Piața Independenței până la str. Națională.

Cea ce la sigur nu a știut conducătorul, este faptul că jumătate de Piața Independenței au fost transformată cu suportul Uniunii Europene în Havuz Muzical.

Sursa ne informează că microbuzul ar aparține unei companii care livrează apă plată îmbuteliată mai multor instituții publice și agenți economici.

Înainte de a porni peste Piața Independenței, microbuzul ar fi deservit o autoritatea publică din Ungheni.

În scurt timp, la fața locului s-au prezentat mai mulți angajați ai Primăriei municipiului Ungheni și al Inspectoratului de Poliție Ungheni.

Presupunem că conducătorul auto va fi amendat și obligat să repare daunele cauzate Havuzului Muzical.

După acest incident, Primăria municipiului Ungheni a venit cu un comunicat:

Nu este primul caz când conducători iresponsabili intră pe piața, care:

  • este o zonă pietonală;
  • este încă în reconstrucție – spațiile havuzului urmează să fie curățate, dalele – consolidate, mai e nevoie de instalarea mobilierului urban, de marcaje pentru parcarea bicicletelor etc.

Totodată, în ultima perioadă se atestă tot mai multe persoane cu biciclete care vin aici să se plimbe.

Stimați ungheneni, Faptul că piața și-a schimbat aspectul, nu înseamnă că deja e funcțională în totalitate.

Vă rugăm să aveți grijă de cele realizate, să evitați, deocamdată, orice plimbări aici cu bicletele, mai ales în spațiul unde e construit havuzul.

Se interzice categoric accesul automobilelor de orice fel.

Primăria va lua măsurile ce se impun, pentru a evita în continuare astfel de incidente, dar și cetățenii trebuie să fie responsabili.

Anterior, Primăria municipiului Ungheni informa că se planifică finalizarea tuturor lucrărilor din Piața Independenței către sfârșitul lunii mai – începutul lunii iunie.

Amintim că prin intermediul Programului EU4Moldova: Regiuni-cheie, Uniunea Europeană a vine cu cel mai mare proiect de modernizare a centrului mun. Ungheni care prevede reabilitarea capitală a arterei cheie a municipiului – strada Națională, în segmentul intersecției cu str. Ștefan cel Mare și str. Romană și reconstrucția totală a Pieței Independenței.

Cel mai mare proiect de infrastructură de la Independență până în prezent

În continuare, Vă prezentăm ce s-a reușit până acum pe marele șantier de construcții din centrul mun Ungheni:

  • Reabilitarea a peste 1 km din partea carosabilă pe str. Națională: sunt spre finisare lucrările de montare a bordurii de drum, se frezează stratul de asfalt degradat și se pregătește suprafața pentru montarea stratului de material reciclat pe ultimii 0,5 km.
  • Din cele 8 parcări proiectate, una este finisată, iar patru parcări sunt în curs de amenajare. Ele vor oferi spațiu de parcare în zona de centru a orașului pentru 225 de autovehicule.
  • Lucrările sunt în toi și în Piața Independenței ce va deveni un punct modern de atracție pentru ungheneni și vizitatori ai orașului. Aici au fost încheiate lucrările de betonare a havuzului pietonal, iar acum se realizează conectările la rețeaua de apeduct, canalizare și electricitate.

Amintim că la 17 martie 2021, „Programul E4Moldova: Regiuni-cheie” a lansat concursul de contractare a unei companii ce va realiza lucrările de modernizare a centrului mun. Ungheni.

Programul „EU4Moldova: regiuni-cheie” (2019-2024) susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă în regiunile Cahul și Ungheni, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții.

Programul are un buget total de 23 mln. EURO, este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Vedeți și:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG

7 trackback-uri / pingback-uri

  1. UNGHENI - locul unde ne conectăm: Piața Independenței inaugurată oficial după reparația capital - Știri din regiunea Ungheni
  2. Uniunea Europeană finanțează construcția unui nou rezervor pentru apă potabilă la Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  3. [FOTO] Peste 1000 de tineri au participat la Festivalul Tineretului de la Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  4. Strada Alexandru Boico din mun. Ungheni în reparație după 50 de ani de la construcție - Știri din regiunea Ungheni
  5. Strada Alexandru Boico din municipiul Ungheni reabilitată după 50 de ani de la construcție - Știri din regiunea Ungheni
  6. Un centru modern de informare turistică a fost inaugurat în municipiul Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  7. [FOTO] Municipiul Ungheni - perla urbană de pe malul stăng al Prutului - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns