Fotograful Sergiu Cotruță prezintă albumul „Stația trecutului”, parte a proiectului fotografic „36”

După ce a publicat albumele Băncile din municipiul Ungheni, Fântâni părăsite„Porțile din SipoteniCopacii singuratici și Ușile din Chișinău parte a proiectului fotografic „36”, fotograful unghenean Sergiu Cotruță ne uimești din nou, cu al 6-lea album.
De această dată, prin obiectivul aparatului foto, mânuit cu măiestrie de Sergiu Cotruță, au fost trecute spre nemurire stațiile de așteptare din spațiul basarabean, denumit sugestiv „Stația trecutului”.

Din tradiționala descriere a proiectului său, postat pe pagina sa de facebook:

Prieteni, vă salut cu drag și cu noi „gustări” fotografice.

Astăzi vă prezint albumul „Stația trecutului” din cadrul proiectului fotografic „36”. Este cel de-al 6-lea album și sunt împlinit că l-am dus la bun sfârșit.

De fapt, vreau să vă dezvălui un secret. Deși e al 6-lea album, anume de la aceste opriri cu mozaic mi-a apărut ideea de a fotografia, în număr de 36 cadre, tot ce mă inspiră și-mi atrage obiectivul aparatului.

Da, stațiile au fost prima mea insprație.

Prea frumoase și interesante mi-au părut, pentru a fi lăsate în umbră. Explozia de culori, elementele de mozaic unice, misterul ascuns în fiecare, mi-a atins coardele ochiului de fotograf.

Recunosc, tare greu mi-a fost să „culeg” imagini cu aceste stații, fiindcă sunt împrăștiate pe tot teritoriul Moldovei, dar a meritat.

Prima stație am fotografiat-o pe 16 mai 2017, de atunci și până în prezent eu le-am căutat … a durat ceva timp. Unele, din păcate, sunt lăsate de izbeliște, altele chiar jalnice, ajunse într-o stare regretabilă.

Doresc, ca prin acest album să păstrez imaginea lor vie și peste ani. Sper să le admirați cu plăcere.

Ca de obicei, un sfat, un like, o distribuire la pagina SerKo Photo?Totodată, Vă amintim că redacția News.Ungheni.org și blogul Bodrug.eu au publicat mai multe materiale ce aparțin talentatului fotograf – Sergiu Cotruță:

  1. Ungheni // Aleea de Castani prin prisma obiectivului fotografului Ser Ko
  2. Ungheni // Alea de Castani în primele ore ale dimineții. Poze marca Sergiu Cotruță, alias Ser Ko
  3. Proiectul fotografic „36” // Băncile municipiul Ungheni prin prisma obiectivului lui Sergiu Cotruță
  4. „Fântâni părăsite”- al doilea album din proiectul fotografic „36”, realizat de ungheneanul Sergiu Cotruță
  5. „Porțile din Sipoteni” – al treilea album din proiectul fotografic „36”, realizat de ungheneanul Sergiu Cotruță
  6. „Copacii singuratici” – al patrulea album din proiectul fotografic „36”, realizat de ungheneanul Sergiu Cotruță
  7. „Ușile din Chișinău” – al cincilea album din proiectul fotografic „36”, realizat de Sergiu Cotruță

Pentru a nu denatura mesajul operelor din proiectul fotografic a lui Sergiu Cotruță, Vă prezentăm spre vizualizare albumul „Stația trecutului”, parte a proiectului fotografic „36”:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON%d blogeri au apreciat: