Comuna Sipoteni a primit bunurile și echipamentul de protecție contra COVID-19 din partea PNUD Moldova

Guvernul Elveției și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare susțin măsurile urgente de prevenire și control a răspândirii COVID-19 în 35 de comunități locale.

În respectivele localități au fost create asociații de băștinași, în cadrul proiectului „Migrație și dezvoltare locală” susținut de Biroul de cooperare al Elveției, în parteneriat cu PNUD.



De bunuri și echipamente de protecție contra noului Coronavirus a beneficiat și comuna Sipoteni din raionul Călărași, actuala Capitală a Tineretului Republicii Moldova.

Informația a fost comunicată de către administrația publică locală. Totodată, Vasile Rață, primarul comunei a venit cu un mesaj de mulțumire echipeu PNUD Moldova:

Din numele tuturor sipotenenilor, exprimăm sincere sentimente de gratitudine și mulțumire echipei Proiectului Migrație și Dezvoltare Locală lansat de PNUD Moldova, pentru suportul generos oferit localității în scopul prevenirii și combaterii pandemiei COVID-19.

Bunurile și echipamentul de protecție (mănuși, dezinfectanți, gel antibacterian, dozator de săpun, termometre infraroșii), vor fi repartizate persoanelor care se află pe prima linie în lupta cu provocările pandemiei.

Suntem încrezători că împreună vom depăși provocările acestei perioade dificile!

La nivel național, PNUD Moldova a donat 26.800 de măști respiratorii, 37.500 perechi de mănuși, 1.785 litri de dezinfectant, precum și 81 de termometre pentru monitorizarea temperaturii la distanță, toate acestea achiziționate din fonduri elvețiene.

Echipamentul, în valoare totală de circa 37.000 USD, a fost achiziționat de PNUD din fondurile oferite de Elveția, în baza evaluării necesităților efectuate de Asociațiile de băștinași, în cooperare cu autoritățile centrale și Biroul Organizației Mondiale a Sănătății în Republica Moldova.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



1 trackback / pingback

  1. La Sipoteni a fost organizat un târgul expozițional de porumbei și păsări decorative - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns