Foto, Video // Nisporeneanul Marin Robu – Vicecampion la Campionatul European Under 23, categoria 73 kg

În perioada 18 – 26 octombrie 2019, lotului național al Federatiei de Haltere din Republica Moldova participa cu 15 sportivi la campionatul european de haltere rezervat la categoriile Tineret și U23.



De notat că ultima data când lotului național nostru a participat la un campionat internațional cu o componenta așa de mare a fost aproximativ 8 ani în urmă.

Halterofilul nisporenean Marin Robu a cucerit titlul de vicecampion european, categoria 73 kg, la Campionatul European Under 23. Sportivul a ridicat în prima etapă 144 kg, în a doua – 171 kg.

Per general, nisporeneanul a acumulat 315 kg, fiind întrecut doar de turcul Muhammed Furkan Ozbek (329 kg).

Marin Robu, în vârstă de 19 ani, a cucerit argintul și la stilul smuls (144 kg), iar la stilul aruncat s-a clasat pe locul 4.

Anterior pe podium la București a urcat și Daniel Lungu, care a concurat la under 23 în categoria 55 kg. El a câștigat aurul la stilul smuls cu rezultatul 110 kg.

La moment actual, sportivii din Republica Moldova, inclusiv Marin Robu și Bratu Constantin, au obținut rezultatele următoare:

Per general, la acest moment, sportivii moldoveni au obținut următoarele rezultate:



Galerie Foto:



3 trackback-uri / pingback-uri

  1. Nisporeneanul Marin Robu a ocupat locul 8 la Jocurile Olimpice de la Tokio - Știri din regiunea Ungheni
  2. Nisporeneanul Marin Robu va lupta la 28 iulie pentru medalia olimpică la Jocurile Olimpice de la Tokio - Știri din regiunea Ungheni
  3. Nisporeneanul Marin Robu a cucerit aurul și bronzul la Mondialul de la Tashkent - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns