Nisporeneanul Marin Robu va lupta la 28 iulie pentru medalia olimpică la Jocurile Olimpice de la Tokio

Halterofilul Marin Robu, originar din Nisporeni, va fi primul halterofil moldovean care va intra mâine în luptă pentru medalia olimpică la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Sportivul de 21 de ani va concura mâine, 28 iulie 2021, în categoria de greutate 73 kg.

Evoluția talentatului sportiv din Nisporeni va putea fi urmărită live la postul TV TVR Moldova, începând cu ora 13:50

Marin Robu este născut pe 19 martie 2000, la Nisporeni. Este antrenat de Sergiu Crețu. Participarea la Jocurile Olimpice de la Tokio este un debut. 

La începutul anului 2020, discipolul școlii de Haltere din Nisporeni a adus din nou Tricolorul pe podiumul olimpic și a calificat Republica Moldova la Jocurile Olimpice 2020 din Tokyo.

La Cupa Mondiala , halterofilul Marin ROBU a pășit cu dreptul în noul an și a cucerit toate 3 medalii de pe podiumul olimpic.

  • Aur – la proba smuls cu rezultatul 152 kg;
  • Argint – la proba aruncat cu 180 kg;
  • Argint – la total cu suma de 332 kg.

Anterior, la campionatul european de haltere rezervat la categoriile Tineret și U23, Marin Robu a cucerit titlul de vicecampion european iar la Campionatul Mondial la haltere din Suva-Fiji (Juniori-U-20), nisporeneanul a cucerit titlul în limitele categoriei de 73 kg.

Marin este primul Campion Mondial (under-20) din istoria halterelor Nisporenene, ceia ce demonstrează rezultate foarte bune a Școlii de Haltere din Nisporeni

Citiți mai multe despre Marin Robu:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Vest.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și Vest.md

.

1 trackback / pingback

  1. Nisporeneanul Marin Robu a cucerit aurul și bronzul la Mondialul de la Tashkent - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns