După 24 de ani, va fi reluată circulația trenului pe cursa Kiev – Ungheni – Chișinău

Autoritățile de la Kiev anunță despre relansarea în luna noiembrie curent a 4 curse feroviare internaționale, inclusiv a cursei Kiev – Ungheni – Chișinău.

Potrivit unui comunicat al „Укрзалізниця”, începând cu 5 noiembrie, este planificată relansarea circulației trenului nr.351/352 Kiev – Ungheni – Chișinău.

Vedeți și:

Trenul va pleca din Kiev (Gara pasajirskii) la ora 17:02 și va ajunge în Chișinău (Gara Internațională) la ora 10:38.

Din Gara internațională Chișinău, trenul va pleca la 17:45 și va ajunge în Kiev (Gara pasajirskii) la ora 11:48.

În perioada 5 noiembrie 2022 – 10 noiembrie 2022, costul unui bilet de călătorie pentru cursa Chișinău – Kiev va fi între 900 și 1260 MDL, în funcție de clasa de confort.

Din 11 noiembrie, prețul va fi între 870 și 1260 MDL.

Prima cursă va fi realizată „Trenul spre Victorie / Потяга до перемоги”, a cărui vagoane sunt pictate de artiști ucraineni.

Fiecare dintre cele 7 vagoane sunt dedicată teritoriilor temporar ocupate ale Ucrainei (la momentul realizării picturilor) cât și glorificării poporului ucrainean în rezistența contra ocupanților.

Amintim că la 19 noiembrie 2021, după reluarea circulația trenului nr.105/106 Chișinău –Ungheni – București, supranumit „Prietenia” și a trenului Chișinău – Ungheni – Iași, vicepriministrul Spânu anunța că în viitorul apropiat vor fi relansate noi curse feroviare internaționale, inclusiv Chișinău – Ungheni – Kiev

Potrivit lui Constantin Pavlov, șeful Serviciului de călători al ÎS. „Calea Ferată a Moldovei”, inițiativa relansării cursei feroviare Kiev – Ungheni – Chișinău aparține conducerii Укрзалізниця

„Cursa este destinată în primul rînd pentru cetățenii Ucrainei care tranzitează Republica Moldova pentru a ajunge în statele Uniunii Europene. Avînd în vedere lipsa traficului aerian în Ucraina și prezența unui singur aeroport care operează în Republica Moldova, putem spune cu siguranță că acest tren va fi solicitat de locuitorii Ucrainei”

Constantin Pavlov, șeful Serviciului de călători al ÎS. „Calea Ferată a Moldovei”

Anterior, cursa feroviară Chișinău-Kiev, gestionară de ÎS „Calea Ferată a Moldovei”, a circulat pînă la 2 octombrie 1998, iar acum, la 24 de ani distanță, trenul „celor două capitale” revine pe calea ferată.

Constantin Pavlov, șeful Serviciului de călători al ÎS. „Calea Ferată a Moldovei” a precizat că pentru a analiza posibilul trafic de pasageri în trenul Kiev – Ungheni – Chișinău, au fost utilizate datele privind trecerea frontierei de către cetățenii ucraineni la punctele de control PTF Moghilev-Podolsk, PTF Palanca, PTF Tudora, PTF Aeroportul internațional Chișinău.

De asemenea, au fost examinate diverse opțiuni de dezvoltare a situației, s-a luat în considerare și componenta de imagine, care nu poate fi măsurată în bani, dar existența unei imagini pozitive aduce uneori o mare eficiență pentru CFM.

Constantin Pavlov a menționat că prin lansarea trenului Kiev – Ungheni – Chișinău, se oferă locuitorilor Ucrainei nu doar posibilitățile circulației prin Aeroportului internațional Chișinău, ci și ale Aeroportului internațional Iași din România.

Pentru a face acest lucru, graficul acestui tren a fost întocmit convenabil pentru transferul pasagerilor la Gara „Vasile Lupu” din municipiul Ungheni către trenurile care merg spre Socol (Iași) și înapoi.

În plus, va exista întotdeauna posibilitatea de a folosi trenul Chișinău – Ungheni – București pentru a călători în România.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

1 trackback / pingback

  1. A fost relansată cursa feroviară Kiev – Ungheni – Chișinău - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns