Foto, Video // Peste 20 500 de pachete de țigări de contrabandă, în valoare de peste 1 mln MDL, depistate în trenul Prietenia: Chişinău – Iaşi – București

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit peste 410 000 de ţigarete (20 539 de pachete), ascunse în diferite locații în vagoanele trenului Prietenia (Chișinău – București), care urma să intre în România din Republica Moldova.



În data de 16 februarie a.c., în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Iași Feroviar, pe sensul de intrare în România, s-au prezentat, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei de stat, călătorind ca însoțitori ai unor vagoane ale trenului accelerat 401, care circula pe relaţia Chişinău – Iaşi – București, şase cetățeni români, cu vârste cuprinse între 35 şi 48 de ani.

În baza unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi împreună cu lucrătorii vamali au desfăşurat o acţiune specifică pe timpul căreia au efectuat un control asupra vagoanelor trenului.

Astfel, au fost descoperite ascunse și nedeclarate, în cuşetele de serviciu, în plafoane, deasupra şi dedesubtul chiuvetelor de la capătul vagoanelor nr. 1, 2 şi 4, respectiv în pereţii din capătul vagonului nr. 6, 410.780 de țigarete (20.539 de pachete), de proveniență R. Moldova.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare totală de 293 913 Ron / 1 181089.39 MDL , în vederea confiscării și sancționarea contravenţională a persoanelor cu amenzi în valoare totală de 50.000 Ron / 200925.00 MDL.

Deoarece unul dintre cei şase însoţitori a mai fost descoperit în decursul ultimului an încercând să introducă ilegal țigarete, acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă

Urmare a celor comunicate de Poliția de Frontieră Iași, Întreprinderea de Stat „Calea Ferată a Moldovei” s-a autosesizat și comunică următoarele:



„Administraţia Î.S. „Calea Ferată din Moldova” a luat act de acţiunile de verificare iniţiate duminică 16 februarie de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, împreună cu lucrătorii vamali, asupra vagoanelor trenului Chişinău – Bucureşti.

CFM a iniţiat o anchetă de serviciu în vederea elucidării circumstanţelor celor întîmplate şi impunerii de măsuri suplimentare pentru evitarea cazurilor de acest gen.

Angajaţii CFM implicaţi în acţiunile respective vor fi pedepsiţi în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare.”

Galerie Foto și Video:



4 trackback-uri / pingback-uri

  1. CFM relansează cursa Chișinău - București - Știri din regiunea Ungheni
  2. Va fi relansată curs de tren Chișinău - Kiev - Știri din regiunea Ungheni
  3. După 14 de ani, va fi reluată circulația trenului pe cursa Kiev - Ungheni - Chișinău - Știri din regiunea Ungheni
  4. Polițiștii de Frontieră au identificat în „Prietenia” un cetățean turc cu acte ucrainene falsificate - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns