Cca 24.000 de ţigarete de contrabandă depistate în portierele şi plafonul unui autoturism în PTF Sculeni

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni a descoperit aproximativ 24.000 de ţigarete, pe care un cetățean moldovean a încercat să le introducă în România, ascunse în portierele şi plafonul autoturismului pe care îl conducea.



În ziua de 14 martie a.c., în jurul orei 09:15, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul moldovean V. G., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Volvo, înmatriculat în România.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului, echipa comună de control, formată  din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, descoperind ascunse, în portierele şi plafonul autoturismului, 23.680 de ţigarete (1184 de pachete de țigări), fără timbru de acciză.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 11 366 RON (46 274.40 MDL ) şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 RON (20 356.50 MDL).

Galerie Foto:



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns