Documente româneşti false, descoperite în PTF Sculeni

Poliţiştii de frontieră de pe raza judeţului Iaşi au descoperit, ascunse asupra unor cetăţeni, două cărţi de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, documente ce s-au dovedit a fi false şi ce urmau să fie folosite în Italia şi Belgiei.



La 14 martie curent, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, ca pasageri în două autovehicule marca Mercedes, ambele înmatriculete în Republica Moldova, cetățenii din R. Moldova N. C. şi A. B., în vârstă de 27, respectiv 22 de ani.

Existând suspiciuni că bărbaţii ar deţine documente false sau falsificate, s-a procedat la efectuarea unor controale amănunţite şi au fost descoperite în bagajele personale ale celor doi, două cărţi de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, care nu indeplineau condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbaţii au declarat că au procurat documentele de la conaționali, plătind fiecare suma de 200 de euro și intenţionau să le folosească în Italia, pentru a ocupa mai ușor locuri de muncă.

În cele două cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Galerie Foto:



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns