Au demarat lucrările de reparație a drumului G108 M5 – Anenii Noi. Segmentul este parte a viitoarei Autostrăzi Ungheni – Odesa

DCIM\104MEDIA\DJI_0418.JPG

Administrația de Stat a Drumurilor informează că la 30 octombrie 2023 au demarat lucrările de reparație a drumului regional G108 M5 – Florești – Anenii Noi, km 9.00 – 16.08, Etapa I.

Vedeți și Din Ungheni la Marea Neagră. Cum ar putea arăta Autostrada Cernăuți – Ungheni – Constanța

Potrivit sursei, acest drum este de o importanță semnificativă, asigurând conectivitatea dintre sud-estul Republicii Moldova și drumul expres M5, care trece prin centrul și nordul țării, constituind totodată o cale de acces importantă către numeroase cariere de nisip din zonă.

Obiectivul general al proiectului presupune realizarea lucrărilor de reparație a drumului, care includ lucrări de consolidare și terasament, sistem rutier, trotuare, accese în curți, inclusiv o intersecție cu sens giratoriu și altele, sporind astfel siguranța și mobilitatea în regiune.

Lungimea tronsonului supus reparației constituie 7 kilometri, iar finalizarea lucrărilor este planificată pentru luna decembrie 2024.

Valoarea contractuală a acestui proiect este de aproximativ 81 878 535,72 lei, bani alocați din mijloacele Fondului Rutier.

ASD subliniază importanța acestor lucrări pentru comunitatea locală și pentru dezvoltarea infrastructurii regionale.

În aceași ordine de idei, la cea de-a 4-a ediţie a Platformei de Sprijin pentru Moldova, desfăşurată la Chişinău, Ministrul Andrei Spînu a prezentat un plan detaliat al unei autostrăzi care ar lega oraşele Iaşi, Ungheni şi Chişinău, iar ulterior şi sud-estul ţării şi Odesa.

Pe unde va trece autostrada Ungheni – Odesa – prima autostradă din R. Moldova

Autostrada ar urma să fie primul traseu național construit sau amenajat ca drum de mare viteză și ar lega Capitala Istorică a Românie – municipiul Iași și Poarta de Vest a Republicii Moldova – municipiul Ungheni cu capitala Republicii Moldova – municipiul Chișinău și cel mai mare port al Ucrainei la Marea Neagră – Odesa, va trabersa doar teritoriul controlat de autoritățile constituționale de la Chișinău și va evita regiunea transnistreană și mun. Bender / Tighina.

Tot atunci, a fost prezentată și harta pe unde va trece prima autostradă din Republica Moldova: Ungheni – Odesa.

Urmare, traseul intrat în reparație este al 6-lea segment al Autostrăzii Ungheni – Chișinău – Odesa, parte a etapei a doua de construcție și care vizeaz reconstrucția traseului G108 M5 – Florești – Anenii Noi și conectarea sectorul M5 cu traseul național R2 Chișinău – Tighina.

Autostrada Ungheni – Odesa, traseul G108 M5 – Florești – Anenii Noi

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe pagina de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

4 trackback-uri / pingback-uri

  1. Date preliminare privind reconstrucția a 85 km din traseul național M1 PTF Leușeni - Chișinău - Știri din regiunea Ungheni
  2. Date preliminare privind reconstrucția a 85 km din traseul M1 Leușeni - Chișinău - Știri din regiunea Ungheni
  3. ASD anunță lansarea procedurilor de achiziție publică pentru lucrările de proiectare a traseului M1 Leușeni - Chișinău - Dubăsari - Știri din regiunea Ungheni
  4. Podul de la Cricova (nod rutier R6 – M1 – M5 – R4) a fost dat în exploatare după reconstrucție - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns