Vameșii din PTF Leușeni au prevenit o tentativă de transportare ilicită a armelor pneumatice

Funcționarii vamali de la Leușeni au prevenit o tentativă de transportare ilicită a armelor pneumatice, care, conform legislației în vigoare, constituie obiectul declarării obligatorii la traversarea frontierei.

Cazul a fost înregistrat în data de 28 ianuarie curent, pe sensul de intrare în țară.

În jurul orei 22:00, pentru controlul de specialitate s-a prezentat un autoturism cu numere străine, condus de un conațional care se deplasa din Germania în Republica Moldova.

Bărbatul în vârstă de 43 de ani a optat pentru coridorul verde, destinat persoanelor care nu au nimic de declarat.

În baza analizei de risc, vameșii au supus mijlocul de transport unui control fizic detaliat.

Ca urmare, într-un sac din polietilenă, angajații vamali au depistat mai multe piese auto uzate, iar într-o geantă cu bunuri personale – 3 arme pneumatice de model DIANA Mod.6 și WALTHER LP Mod.3.

Armele au fost ridicate și transmise pentru efectuarea expertizei de rigoare, iar pe numele persoanei a fost întocmit un proces-verbal pentru săvârșirea contravenției prevăzute de art. 287 alin (10) al CC al RM.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns