Ungheneanul Iaroslav Buchili – campion European la Armwrestling 2022

După ce doi ani consecutivi municipiul Ungheni a avut un campion național la Armwrestling și în 2021 vicecampion mondial la Armwrestling, începând cu 14 mai 2022, avem și Campion European.

Iaroslav Buchili este noul campion European la Armwrestling 2022.

Dănuțeneanul a cucerit titlul la categoria 85 kg, para-dizabilități locomotorii, suferința membrelor superioare.

Competițiile s-au desfășurat în perioada 7-14 mai, în București, România.

Din delegația sportivilor R. Moldova, a mai făcut parte și Nicoleta Bodrug, ungheneancă, cunoscută ca brațul de argint al europei și dublă Vicecampioană Europeană la armwrestling

Într-un interviu pentru ziarul Unghiul, Nicoleta se prezenta în ca „Bodrug Nicoleta – cea mai tânără arbitră din arena națională și internațională

Nicoleta BODRUG, originară din satul Hârcești, este membră al Federației Naționale de Armwrestling, arbitru de nivelul „senior” și medic.

La această ediție, Nicoleta Bodrug a reușit dubla de argint în categoria senioare – 90kg. Cu un articol detaliat la performanțele Nicoletei revenim mai târziu.

Revenind la reușitele sportive ale lui Iaroslav, informăm amintim că la 19 decembrie 2021, Iaroslav Buchili a cucerit titlul de vicecampion mondial la Armwrestling.

Totodată, la sfârșitul lunii octombrie 2021, Iaroslav Buchili a urcat pe treapta a treia a podiumului la Campionatul European la Armwrestling de la Vilnius, Lituania.

La Vilnius, Moldova Armwrestling Team (14 sportivi – 6 juniori, 4 para- și 4 seniori) a cucerit la cel de al 30-lea Campionat European 22 medalii, dintre care: 11 de aur, 6 de argint și 5 de bronz.

La nivel național, Iaroslav a cucerit titlul de Campion Național la Armwrestling doi ani cosecutiv:

Mulțumesc mult Primăriei municipiului Ungheni și Consiliul Raional Ungheni pentru susținerea financiară la Campionatul Europenean de Armwrestling 2022. 

Mulțumesc Unghenenilor pentru toată susținerea și mesajele de încurajare și felicitare

Va mulțumesc din suflet!

Vicecampionul mondial, european și Campiona național, Ungheneanul Iaroslav Buchili

Primăria municipiului Ungheni informează că i-a oferit tot suportul necesar sportivului unghenean pentru ca el să poată participa la cele două competiții de anvergură.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG 

2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Ungheneanul Iaroslav Buchili – triplu campion național la Armwrestling - Știri din regiunea Ungheni
  2. Ungheneanul Iaroslav Buchili – noul campion mondial la Armwrestling - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns