Un ucrainean intrat ilegal în R. Moldova, a încercat să corupă cu 100$ un polițist de frontieră din PTF Sculeni

La 12 martie 2022, în temeiul denunțului angajaților Direcției regionale Vest a Poliției de Frontieră, Procuratura raionului Ungheni a pornit urmărirea penală în privința unui cetățean al Ucrainei, pentru săvârșirea infracțiunii de corupere activă (art.325 din Codul penal). 

Potrivit circumstanțelor cazului investigat s-a stabilit că, cetățeanul Ucrainei, a intrat ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, prin eludarea controlului de acte.

În continuare acesta intenționa de a se deplasa în Polonia, pentru a nu fi înrolat în Armata ucraineană.

Aflându-se în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni și intenționând să iasă de pe teritoriul Republicii Moldova, în timpul verificării actelor, cetățeanul ucrainean a propus angajaților Poliției de Frontieră mită în valoare de 100 dolari SUA pentru a i se facilita traversarea frontierei de stat.

Cazul a fost sesizat de către angajații Poliției de Frontieră, cetățeanul ucrainean care a transmis banii a fost reținut pe un termen de 72 de ore, fiind plasat în Izolatorul de Detenție Provizorie al Inspectoratului de Poliție Ungheni. 

În cadrul audierilor realizate, bănuitul și-a recunoscut pe deplin vinovăția în săvârșirea faptei incriminate.

În prezent sunt investigate atât circumstanțele de comitere a coruperii active de către cetățeanul ucrainean, cât și circumstanțele de trecere ilegală a frontierei de stat a Republicii Moldova, pe sensul de intrare. 

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns