INSP: Starea drumurilor la ora 7:00 a zilei de 28 ianuarie 2021

Poliția Republicii Moldova informează că la această oră, în centrul și sudul țării se circulă în condiții de iarnă. Echipajele de patrulare însoțesc autospecialele pentru deszăpezirea drumurilor și presărarea materialului antiderapant.

Pe teritoriul raioanelor din sudul țării, la moment nu cad precipitații.

Sunt blocate traseele centrale și spre localități:

  • 1. Traseul M3 – orașul Vulcănești – localitatea Slobozia Mare, raionul Cahul;
  • 2. Traseul local satul Ceșmichioi – satul Etulia, raionul Vulcănești;
  • 3. Traseu R35 – localitatea Vişniovca, raionul Cantemir;
  • 4. Traseul R35 Comrat- Basarabeasca;
  • 5. Traseul M3 – satul Burlăceni.

Patru mijloace de transport sunt în imposibilitate de a se deplasa

Pe teritoriul raioanelor din centrul țării este îngreunată circulația pe traseul R31 și spre 17 localități, drumurile de acces Tudora, Palanca, Feștelița, Ștefănești, Volintiri, Copceac, Brezoaia, Semionovca, Purcari , Viișoara, Cioburciu, Căplani și Crocmaz.

La moment situația rămâne neschimbată, s-a mărit vântul și vizibilitatea este redusă.

A fost deblocat traseul spre Marianca de Jos.

Mijloace de transport în imposibilitate a se deplasa – 25.

Camioane de mare tonaj cărora le-a fost interzisă deplasarea:

  • Anenii Noi – 25
  • Căușeni – 28
  • Ștefan Vodă – 3
  • Strășeni – 3
  • Rezina – 6
  • Ungheni – 3.

Pe teritoriul raionelor din nordul țării cad precipitații sub formă de ninsoare în Ocnița, Râșcani, Dondușeni, Soroca și Bălți.

Trasee blocate nu sunt, drumurile sunt accesibile, se circulă în condiții de iarnă. SA Drumuri în raioanele în care cad precipitații, prelucrează traseele cu material antiderapant.

Pentru siguranţa cetăţenilor, Poliția recomandă evitarea pornirii la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, să vă informați în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

Înainte de plecare, asigurați-vă că sistemul de încălzire funcționează eficient, rezervorul de combustibil este plin, iar mașina este echipată corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeț cu nisip etc.).

Totodată, este bine de știut că din cauza viscolului starea drumurilor poate brusc să se schimbe.

Astfel, recomandăm șoferilor, dacă circulați prin zone afectate de zăpadă să nu staţionați sau să opriți pe traseele pe care se deplasează mijloacele de transport public, pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire.

În cazul unui blocaj în trafic, pentru a evita riscul înzăpezirii în câmp, nu continuați deplasarea şi alegeţi să vă retrageţi în localităţi, acolo unde puteţi găsi adăpost.

În cazul în care vă aflați într-o dificultate sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați la numărul 112.

Vedeți și articolele:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns