Situaţia epidemiologică privind COVID-19 la 25 aprilie 2020

Până la ziua de azi, în Republica Moldova sunt înregistrate 3110 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus, dintre care, 346 cazuri în regiunea transnistreană şi mun. Bender / Tighina.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 au fost internate 52 persoane cu suspecție la noul coronavirus, informează printr-un comunicat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.



Starea de sănătate a persoanelor infectate:

  • 215 – stare gravă;
  • 555 – stare de gravitate medie;
  • restul în stare satisfăcătoare.

De asemenea, 77 de copii infectați cu COVID-19 sunt internaţi în instituţiile spitaliceşti, starea de sănătate fiind de gravitate medie și satisfăcătoare.

Cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate:

  • medici – 206;
  • asistenţi medicali – 291;
  • felceri – 49;
  • paramedici – 1;
  • farmacişti – 13;
  • personal auxiliar – 241 persoane.

Cele mai multe cazuri de infectare sunt înregistrate în rândul personalului medical și asistența medicală urgentă din Soroca – 122 și Ștefan-Vodă – 74 cazuri.

În cadrul briefing-ului de dimineață, șeful Secției Obstretică a Maternității Nr.2, doamna doctor Maria Znagovan a menționat că medicii din cadrul instituției depun un efort dublu în lupta pentru sănătatea femeilor gravide și bebelușilor.

În total, în această instituție, 84 persoane confirmate cu COVID-19 au fost internate (gravide, lăuze, copii, femei cu probleme ginecologice). Din numărul total, 41 femei au fost gravide, dintre care 28 gravide deja au fost tratate si externate.

Alte 4 gravide au născut, iar bebelușii împreună cu mamele lor au plecat acasă perfecți sănătoși. La momentul actual, 9 gravide infectate cu noul coronavirus sunt internate și primesc tratament. Acestea sunt în stare de gravitate medie și satisfăcătoare.

Pe parcursul zilei de ieri, 70 persoane s-au externat, astfel în total 825 persoane a fost tratate de COVID-19.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor două decese cauzate de COVID-19:

  • Deces 88: Bărbat de 78 ani, din Chișinău, internat în stare gravă la data de 12 aprilie la Institutul de Medicină Urgentă. Comorbidități: accident vascular repetat, fibrilație atrială paroxistică.
  • Deces 89: Bărbat, 48 ani,  din Ialoveni. Transferat pe data de 24 aprilie din cadrul Institutului Cardiologic, la Institutul de Medicină Urgentă. În stare extrem de gravă,  pneumonie, cardiomiopatie, tromboză intracardiacă, insuficiență cardiacă.

În total, 89 decese sunt înregistrate în Republica Moldova.

MSMPS îndeamnă repetat populația să respecte toate recomandările autorităților.

Declarații în cadrul Briefingului de presă:

Redacția News.Ungheni.org reamintește că în această perioadă critică pentru Republica Moldova, Unghenenii au demonstrat repetat un grad înalt de mobilizare și spirit civic.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns