Sinteza INSP pentru weekend: peste 4 mii încălcări a RCR

Ca și în weekendurile anterioare, INSP a continuat verificarea șoferilor în cadrul mai multor filtre care au avut loc pe tot teritoriul țării pentru depistarea și sancționarea conducătorii auto care încalcă RCR.

Deși consecințele accidentelor rutiere au urmări foarte grave, unii participanți la trafic continuă să își pună în pericol atât viața lor cât și a celor din jur

Acțiunile polițiștilor aflați la datorie au avut loc pe întregul teritoriu controlat al Republicii Moldova.

În urma activităților desfășurate, agenții de patrulare ai INSP au depistat mai mulți conducători auto care au neglijat Regulamentul Circulației Rutiere, iar cei mai mulți dintre aceștia sunt șoferi care au depășit limita de viteză stabilită pe sectorul de drum.

Sinteza INSP pentru Weekend

Potrivit Inspectoratului Național pentru Securitate Publică, au fost depistate peste 4 078 de încălcări a regulilor de circulație rutieră, inclusiv 24 șoferi au fost înlăturați de la volan, fiind depistați în stare de ebrietate.

Din numărul total de contravenții, mai mulți conducători auto au fost amendați pentru că au ignorat regulile de circulație rutieră, și anume:

  • 2519 conducători auto au depășit limita de viteză stabilită;
  • 24 șoferi au fost înlăturați de la volanul mașinii, fiind depistați în stare de ebrietate;
  • 126 conducători auto au încălcat regulile de folosire a centurii de siguranță;
  • 530 șoferi au oprit vehiculul în locuri interzise;
  • 75 conducători auto nu au acordat prioritate legală pietonilor sau cicliştilor.

Totodată, agenții de patrulare au intervenit în peste 283 de cazuri, după competență, la apeluri parvenite la Serviciul Unic 112.

În context, Poliția vine repetat cu apel către șoferi, să NU urce la volan dacă au consumat alcool, să respecte normele regulamentului circulației rutiere, să nu-și pună în pericol propria viață, dar și viața celorlalți participanți la trafic

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns