Au început lucrările de reabilitare a traseului Soroca – Arionești – Otaci

Andrei Spînu, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale anunță că în sfârșit, au DEMARAT lucrările pe șantierul drumului național R14 și R8.1, în segmentul Soroca – Arionești și Arionești – Otaci.

Vedeți și BERD a aprobat finanțarea de 100 mln EURO pentru construcția a 85 de km de drum național

Ministrul informează că au demarat lucrările de frezare a straturilor vechi de asfalt și cele de terasament.

Următorul pas sunt lucrările la podețe.

Spor la muncă drumarilor!

După zeci de ani de așteptare, lucrurile se mișcă iar în doi ani vom avea un drum european pe acest tronson.

Amintim că la 8 noiembrie 2022, Viceprim-ministrul Andrei Spînu a anunțat că de curând, va fi demarată reparația și construcția a peste 85 de kilometri de drum național.

În timpul apropiat, urmează să fie construite și reparate 4 drumuri europene acasă, în Republica Moldova.

Vedeți și:

BERD a aprobat extinderea unui contract de finanțare, în valoare de 100 mln. euro, pentru construcția și reparația a peste 85 de km de drum:

  • Reabilitarea și modernizarea sectorului de drum R14, Soroca către Arionești, total 31 km;
  • Reabilitarea și modernizarea sectorului de drum R8.1, Arionești către Otaci, total 9.4 km;
  • Lucrări de de reabilitare și servicii aferente de supraveghere R33 Hâncești – Lăpușna – M1, total 37.2 km;
  • Traseul național M3 Chișinău – Cimișlia – Giurgiulești, construcția drumului de ocolire a orașului Vulcănești, total 8.58 km.

Sumele alocate pentru fiecare drum în parte vor fi incluse în amendamentul la contractul de finanțare, care urmează a fi semnat în cel mai scurt timp.

Urmare, Viceprim-ministrul Andrei Spînu informează că autoritățile întreprind tot posibilul ca cetățenii să poată circula în siguranță prin creșterea nivelului de bunăstare, astefl, contribuindu-se la dezvoltarea economică a țării.

Ulterior, la 11 iulie 2023, Administrația de Stat a Drumurilor informa că au fost două contracte pentru execuția lucrărilor de construcție a traseului Soroca – Arionești – Otaci, cu suportul financiar al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Primul contract a fost semnat între directorul Administrației de Stat a Drumurilor, Sergiu Bejan, și reprezentanții companiei turcești ONUR Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S, privind reconstrucția drumului R14, R6 – Codrul Nou – Soroca – Unguri – frontiera cu Ucraina, cu o lungime totală de 31 km.

Al doilea contract a fost semnat tot de către directorul ASD, Sergiu Bejan, cu reprezentanții companiei SRL „Rutador”, pentru reabilitarea drumului R8.1: R8 – Arionești – R14, sectorul Arionești – Otaci, cu o lungime de 9,4 km.

Obiectivul specific al proiectului: reabilitarea a cca 40 km de drum, inclusiv construcția sistemului de drenaj și construcția/reabilitarea podețelor existente.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns