Sinteza INSP pentru Weekend: 32 de șoferi beți la volan și peste 1 800 de încălcări a RCR

Ca și în weekendurile anterioare, INSP a continuat verificarea șoferilor în cadrul mai multor filtre care au avut loc pe tot teritoriul țării pentru depistarea și sancționarea conducătorii auto care încalcă RCR.

Deși consecințele accidentelor rutiere au urmări foarte grave, unii participanți la trafic continuă să își pună în pericol atât viața lor cât și a celor din jur

Acțiunile polițiștilor au avut loc pe întregul teritoriu controlat al Republicii Moldova și peste 1100 de polițiști ai Inspectoratului Național de Securitate Publică s-au aflat la serviciu.

În urma activităților desfășurate, ofițerii INSP au depistat peste 1800 de șoferi care au neglijat Regulamentul Circulației Rutiere, iar cei mai mulți dintre aceștia sunt conducătorii auto care au depășit limita de viteză stabilită pe sectorul de drum.

Sinteza INSP pentru Weekend

Totodată, 32 de conducători auto au fost depistați și înlăturați de la volanul mijlocului de transport de către ofițerii de patrulare.

Din numărul celor peste 1800 de încălcat Regulamentul Circulației Rutiere, ofițerii de patrulare au sancționat conducătorii auto pentru următoarele acțiunie:

  • 32 de conducători auto au fost depistați și înlăturați de la conducerea mijlocului de transport;
  • depășirea limitei de viteză – 716 conducători auto sancționați;
  • nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră – 550 de șoferi sancționați;
  • încălcarea regulilor de oprire şi neacordare de prioritate pietonilor – 130 de conducători auto amendați;
  • traversarea părții carosabile în locuri interzise de către pietoni – 154 de pietoni sancționați;
  • necuplarea centurii de siguranță – 48 de șoferi sancționați.

Totodată, inspectorii de patrulare au intervenit în 248 de cazuri, apeluri parvenite la Serviciul unic 112.

Poliția îndeamnă atât conducătorii auto, cât și pietonii să respecte cu strictețe regulile de circulație rutieră și modul de comportare în trafic.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns