Sinteza INSP pentru weekend: 1800 de încălcări a RCR, inclusiv 34 șoferi în stare de ebrietate

Ca și în weekendurile anterioare, în perioada 16 – 17 iulie 2022, INSP a continuat verificarea șoferilor în cadrul mai multor filtre care au avut loc pe tot teritoriul țării pentru depistarea și sancționarea conducătorii auto care încalcă RCR.

Vedeți și:

Deși consecințele accidentelor rutiere au urmări foarte grave, unii participanți la trafic continuă să își pună în pericol atât viața lor cât și a celor din jur

Acțiunile polițiștilor au avut loc pe întregul teritoriu controlat al Republicii Moldova.

În urma activităților desfășurate, ofițerii INSP au depistat peste 1 800 de șoferi care au neglijat Regulamentul Circulației Rutiere, iar cei mai mulți dintre aceștia sunt conducătorii auto care au depășit limita de viteză stabilită pe sectorul de drum.

Sinteza INSP pentru Weekend

Potrivit Inspectoratului Național pentru Securitate Publică, peste 1 800 de șoferi au ignorat regulile de circulație rutieră, iar în consecință au fost documentați conform legislației pentru încălcările comise.

La fel, polițiștii de patrulare au depistat și înlăturat la timp 34 de conducători auto care se aflau în stare de ebrietate la volanul unității de transport.

În aceași ordine de idei, peste 1 800 de conducători auto au fost depistați ignorând alte prevederi ale regulamentului circulației rutiere:

  • depășirea limitei de viteză – 1015 șoferi amendați;
  • necuplarea centurii de siguranță – 310 procese-verbale;
  • nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră – 313 conducători auto amendați;
  • neacordarea priorității legale pietonilor – 50 șoferi sancționați;
  • traversarea străzii în locuri interzise de către pietoni – 68 persoane amendate.

În această perioadă polițiștii Inspectoratului Național pentru Securitate Publică au intervenit în 111 de cazuri, apeluri parvenite la numărul unic 112.

Totodată, în această perioadă pe teritoriul țării s-au comis 19 accidente rutiere în care 3 persoane au decedat, iar altele 21 au primit diferite traumatisme.

În context, Poliția vine repetat cu apel către șoferi, să NU urce la volan dacă au consumat alcool, să respecte normele regulamentului circulației rutiere, să nu-și pună în pericol propria viață, dar și viața celorlalți participanți la trafic

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns