Serviciul Vamal a depistat alte 16 kg de droguri de peste 15 mln. MDL în două trimiteri poștale

O altă cantitate de 16 kilograme de pastile – precursori pentru fabricarea amfetaminei, în valoare de peste 15 milioane lei, disimulate în două cutii a câte 8 kilograme în fiecare, au depistat ofițerii Departamentului antifraudă și conformare al Serviciului Vamal în conlucrare cu funcționarii postului vamal Poșta, sub conducerea PCCOCS.

Cazul a fost depistat, urmare a complexului de acțiuni de investigație realizate de către ofițerii vamali, în cadrul documentării cazului înregistrat la vama Costești, unde au fost depistate la începutul anului curent peste 23 kg. de pastile cu substanță – efedrină, precursor folosit la fabricarea drogului amfetamină. 

Și în acest caz, patrupedul Vămii a semnalat asupra celor două cutii, după care acestea au fost scanate cu tehnica specială și suspiciunile s-au adeverit de imaginile generate de echipamentul portabile de detectare cu raze X. 

În cadrul controlului fizic detaliat, în fiecare din cele două cutii erau localizate dulciuri și a câte 8 pachete de cafea, în total 16 pachete, iar în fiecare era a câte un kilogram de pastile.

De menționat, că în calitate de destinatar al acestor colete poștale, era bărbatul în vârstă de 24 de ani, cetățean al Ucrainei, reținut săptămâna trecută. La moment acesta se află în arest preventiv.

Pastilele au fost ridicate și transmise spre expertizare, iar investigațiile pe caz continuă.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG

1 trackback / pingback

  1. Ofițerii INI și procurorii PCCOCS au reținut în Chișinău a unui adolescent cu 1 kg de hașiș în timp ce plasa drogurile în ascunzișuri - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns