Republica Moldova și Albania vor semna un acord privind cooperarea polițienească

Cabinetul de miniștri a aprobat semnarea Acordului dintre Republica Moldova și Republica Albania, privind cooperarea polițienească.

Obiectivul de bază al Acordului constă în combaterea mai eficientă a criminalității.

Astfel, autorităţile competente ale celor două state vor coopera în domeniul combaterii infracțiunilor legate de criminalitatea transfrontalieră, fabricării și traficului de stupefiante, proxenetismului, traficului de ființe umane și exploatării sexuală a copiilor, furtului și traficului ilicit de arme și armament, dar și în alte domenii, precum eradicarea criminalității informatice. 

Semnarea Acordului bilateral va facilita schimbul de informații și bune practici între structurile de Poliție din ambele state.

În nota informativă se menționează că prevenirea şi combaterea criminalității organizate este o direcţie prioritară în activitatea MAI al Republicii Moldova și ocupă un loc important în dialogul de cooperare polițienească internațională.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns